blokiran račun

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Torej davčna se je vsedla na račun zaradi neplačane kazni prometnega prekrška.
Dobiš vrnjeno dohodnino, vendar veš, da ti jo bodo nekaj vzeli za kazen na banki. V odločbi o vrnjeni dohodnini piše tudi, da bo le ta nakazana na ta in ta račun, če pa bo ta zaprt pa ti jo nakažejo na zadnji odprt transakcijski račun. Se pravi če jaz grem zapret ta blokiran račun na banko in odprem novi račun mi bodo brez problema nakazali dohodnino na nov računin jo bom lahko dvignil ali to ne gre samo tako?
confused-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Daj ne muti, plačaj kazen pa fertik. Kaj boš do konca življenja odpiral in zapiral račune in se izmikal zaradi ene policijske kazni?
stupid-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne, ker računa ki je blokiran ne moreš zapret doker zadeve ne urediš.

Lahko odpreš nov račun ampak bodo videli da imaš nekje račun blokiran, sploh če gre za DURS-ovo zadevo bodo hitro našli nov račun.

Itak boš moral plačati, če ti je težko na enkrat, daj vlogo na obročno odplačilo dolga, najdeš jo na spletu (če ni že prepozno, ker si že blokiran).

Iz računa ti lahko trgajo vse prihodke razen plače do ostanka minimalca in razne denarne pomoči od CSD, denar lahko dvigneš na banki, na bankomatu ti verjetno kartico zavrača, prav tako ni možno pos plačilo in spletna banka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmm si prepričana da blokiranega računa ne moreš zapret? Sem skoraj prepričan da ga lahko!

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
Če imaš blokiran račun ga nikakor ne moreš zapreti dokler ni sproščen !!!
Prav tako ne moreš odpreti računa na drugi SLO banki, ker so povezane med sabo in ti zavrnejo !!!
Torej ostane ti samo račun v tujini....kamor ti pa dohodnino ne bodo nakazali !

Sklep.....letošnja dohodnina bo šla po gobe za poplačilo kazni !

Ti povem iz lastnih izkušenj ! 100%

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
dobro je, bom kar pustil, naj vzamejo kar jim pripada. Sicer ni ravno idealen čas, sam hebat ga.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Če rok še ni potekel, jim lahko podas ugovor in navedes prevzem preko poštne nakaznice.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Zanimivo, kako hitro se ti usedejo na račun zaradi nekaj 100€ CPP....

Na drugi strani pa Bavčarji, Šroti, Kordeži, Tovšakovi, Jankovičevi in še desetine ostalih goljufov, tam pa nič.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Hmm, mi tudi v službi damo v tožbo za recimo 500 eur neplačanega računa in jim blokirajo....to so razni mali s.p.-jčki...kako potem to urejajo, pa nimam pojma.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
dobro je, bom kar pustil, naj vzamejo kar jim pripada. Sicer ni ravno idealen čas, sam hebat ga.
smile-1.gif

Plačaj pred blokacijo računa, ker si banka zaračuna zelo lepo provizijo za izvedbo blokacije in nakazilo upniku!! Preveri na ceniku svoje banke. Poleg tega se ti blokacija zabeleži in zna biti problem, ko/če boš kdaj najemal kredit; pri katerikoli banki.