Blokada prenosov na internetu

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Doma sem si omislil IP telefon, ki sicer deluje čist OK dokler ne vlečem česa iz neta.
Obstaja morda kakšen programček, ki bi zaustavil ali omejil vse dejavnosti na netu za čas pogovora.

Hvala!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Kakšen IP telefon pa ?
Računalniški program ali imaš prav IP telefonijo (dvojček, trojček). Ker če imaš slednje, se obrni na ponudnika interneta da ti popravijo zadeve.
Če pa imaš računalniški program pa je rešitev QoS, kjer boš dal torrentom najnižjo prioriteto, programu za telefonijo pa najvišjo.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Imam IP telefonijo, dvojčka (internet + telefon).
Mi lahko ponudnik to uredi tako, da ko uporabljam telefon se omeji hitrost interneta?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.205
4
38
Kranj
rener.info
Sicer nisi napisal pri katerem ponudniku si. Za Linksys vmesnike obstaja FW, ki avtomatsko omeji prenos ob klicu. Seveda, ce zadevo uporabljas kot router.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
To bi moral že operater nastaviti QOS na svojem modemu, da ima telefonija višjo prioriteto kot ostali promet. Pri siolu ima recimo telefon višjo prioriteto kot televizija in televizija višjo kot ostali promet.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.861
689
113
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:
Mi lahko ponudnik to uredi tako, da ko uporabljam telefon se omeji hitrost interneta?

Operater naj lepo nastavi prednost telefona pred internetom, potem pa ne bo treba hitrosti nižati.
(razen če imaš slabo sinhronizacijsko hitrost, potem bo začel telefon odžirati hitrost internetu, ampak tega je le par kB/s)

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Moj operater je Telemarkelj iz Logatca in osebno mi je zelo žal, da sem sploh šel iz navadnega telefona na to. Je sicer mal cenej ampak kolikor pri nas rabimo telefon je bolj vseen. Ampak kaj čem zdej, je treba zadevo zrihtat.
Drugač so mi pa prinesi Linksysov phone adapter in pa modem, ki ga imam že od prej predem sem šel na IP telefon.
Pravite naj operaterja nataknem na kol, ker on pravi, da če imam torrente prižgane ne more pomagati.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja. Prvo je modem prištekan na net, potem je ta Linksysov adapter. Iz njega pa gre en vod v telefon, drugi pa v računalnik.