Biometrična osebna izkaznica

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Ne vidim resne dileme.
Dati delati novo, ker ti bo s certifikatom na njej omogočala dostop do e storitev.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Dati delati novo BM ali je se mozno narociti staro?
Otrokoma je ze potekla, nama potece poleti.
Pretekli petek ob 9.30 (po tej uri so prenehal sprejemat vloge) je bil zadnji čas za staro osebno (šel na UE Domžale po novo, ker je stara potekla) ...Izbirat itak ne moreš....
Tako, da če bo stara bo stara če bo novo bo nova...menda da mi še dobimo stare, drugi pa nove biometrične...je pa to menda odvisno od izdajatelja biometričnih, ki spet zamuja, saj naj bi bil del Softwera povezan z Ukrajinskimi programerji...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Pepe
Tega mnenja sem tudi jaz, hkrati pa neka "bojazen" kam vse se lahko ti moji podatki "prodajo". Upam da je ta bojazen 99,9% neupracvicena.
BLABLABLA
Jah, potem bomo imeli pa drazje osebne.
A bo potem OI lahko nadomestila certifikat na racunalniku?(e davki in podobne fore?

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Bomo morali kupiti tudi nek blazno drag čitalec? :sprasujemse:

In spet bodo e-volitve nedostopne. To pa so obljubljali že ob podelitvah prvih sigen certifikatov....:rolleyes:

• Žalosti me
Reactions: Hanzi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Pepe
Tega mnenja sem tudi jaz, hkrati pa neka "bojazen" kam vse se lahko ti moji podatki "prodajo". Upam da je ta bojazen 99,9% neupracvicena.
BLABLABLA
Jah, potem bomo imeli pa drazje osebne.
A bo potem OI lahko nadomestila certifikat na racunalniku?(e davki in podobne fore?
Jaz sem nekako "hotel" imeti staro osebno... Pa sem izkoristil zadnjo šanso, da bo dlje trajala

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
E jebi ga, ocitno je vlak odpeljal
Kaj jaz vem...Morda pa ni...Ker Biometrične zamujajo (spet...oz vsaj drugič)...Vmes se vlada podaljšala veljavnost starih pretečenih OI... pa je tudi to poteklo...
V petek je bilo rečeno tako, da do 10h bodo še stari "obrazci" za nove OI...potem so to skrajšal na 9.30 (bil zraven in slišal na svoja ušesa, ko so to odredili na UE)...
Vse je mogoče...No jaz naj bi novo OI dobil ta teden...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
BLABLABLA
Ti si sel na UE, oddal vlogo in cakas?
Svašta.
Klical zdele v Litijo? Samo BM se dobiš
Prvi termin za osebno 22.4.
Na Linhartovi v lj mislim da 9.4.
A se.....
A smo ga navalili na BM kot svinje na buče

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Men so v Domžalah rekli, da ni možnost izbire...Dobiš kar dobiš...oz. sklepam da je bil deadline za Staro v petek do 9.30...Potem so zaprli štacuno.
Pa prišel brez naročanja...nas je pa blo kakih 60 čakajočih....Naročeni so šli mimo vrste, mi pa kot ovce...
No jaz sem navali na staro OI... Tko kot na Diesel E3 za traktor.... (bi pa nisem)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
pa koji si ti kura., da bi en TVOJE podatke prodal? koliko pa dobi za njih? kaj si kaki vohun? oligarh? al kaj si?
prvo se nena cepijo, ker cepivo ubija, pol jih je že strah osebno si narest,... svaka vam čast
pa sorry za off, hanzi
Klasičen odgovor tistih, ki jim je vseeno za varstvo osebnih podatkov. Upam, da se kdaj pri selitvi ZD, kaka škatla s tvojimi podatki ne razleti po cesti, pa da vsi vidijo, da si imel "sifilis", pa da rabiš metadon,... sorry za off, zino

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Vazno da zaradi gdpr cel kup stvari ni vec dovoljeno vedet in izpolnjevati kup obrazcev.
Davčno naj bi tudi samo v povezavi z davki zahteval, pa jo ze mobilni operaterji zahtevajo....
Osebno naj tudi ne bi dal kopirati, pa jo ze na cisto vsakem salterju kopirajo

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Klasičen odgovor tistih, ki jim je vseeno za varstvo osebnih podatkov. Upam, da se kdaj pri selitvi ZD, kaka škatla s tvojimi podatki ne razleti po cesti, pa da vsi vidijo, da si imel "sifilis", pa da rabiš metadon,... sorry za off, zino
a ta podatek, da ima nekdo sifilis se proda? koliko iztržiš za to?
hanzeka je strah, da nekdo proda njegove podatke, jaz pa pravim, da ni on neki multipomemben faktor, da bi njegovi podatki bili vredni bajne milijone.
torej, za sifilis podatke ti lahko zrihtaš koliko keša?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
a ta podatek, da ima nekdo sifilis se proda? koliko iztržiš za to?
hanzeka je strah, da nekdo proda njegove podatke, jaz pa pravim, da ni on neki multipomemben faktor, da bi njegovi podatki bili vredni bajne milijone.
torej, za sifilis podatke ti lahko zrihtaš koliko keša?
Odvisno kako se pišeš.
Pa ni vse v denarju. :rolleyes:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Vazno da zaradi gdpr cel kup stvari ni vec dovoljeno vedet in izpolnjevati kup obrazcev.
Davčno naj bi tudi samo v povezavi z davki zahteval, pa jo ze mobilni operaterji zahtevajo....
Osebno naj tudi ne bi dal kopirati, pa jo ze na cisto vsakem salterju kopirajo
jaz ti dam podatke z moje osebne, zdravstvene kartice, davčne, in kaj boš z njimi?
hočem te samo potolažit, da se ne bat tak vsakih stvari, recimo dat delat novo osebno.
po drugi strani pa kupiš na aliekspresu in daš nekaj svojih podatkov prostovoljno, in to kitajcu.
ne vem no, mene pa dat podatkov za novo osebno ni prav nič strah. tud dva prstna odtisa moraš dat. jih dam, ker nikoli nisem kradel, jih dam brez zadržka.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
"Telefonski imenik" "trgovca se proda, pa se ne bi podatki iz osebne (zdravstvene) izkaznice?
Seveda ko bo cas za to.
ja, za reklamo se proda telefonska al pa mail, ok, imaš prav.
ampak jaz do tvojega maila lahko pridem brez da bi plačal za to.
tudi do telefonske. torej en do tvojega maila prode zastonj ali ga pa kupi, isti jebeštrga.
skoraj do vsek teh podatkov se da prit zastonj, čemu pol strah?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.300
4.121
113
Pa saj so ti že zmerili kurrca pred 10 leti ko si dobil biometrični potni list.
Upam da dobimo tudi aplikacijo za osebno če jo slučajno doma pozabiš.