Bio Wash Ball

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Očitno bomo še mal počakali in prali po preverjenem receptu
smile-1.gif
hvala za link!

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Kolegica pravi, da tael zadevca nasplošno dobr pere, ni pa kos kakšnikm bolj trdovratnim madežem kot sta čokolada ali vino...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Frendica je po petih pranjih rekla, da res pere. Edino malo mehčalca da not zaradi vonja. Očitno zadeva deluje za normalno pranje. Bom tudi sam poskusil...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
a ceno smo že ugotovili?

ker polinku sodeč, ko prikazujejo koliko prihraniš, so verjetno ta prihranek vkalkulirali v ta gumiran čudež?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Če res zdrži 1000 pranj, je to 0,05€ na pranje. Na oko 10x ceneje od pralnega praška. Če upoštevaš še obremenitev okolja, produkcijo pralnega praška, transport, ... je to odlična alternativa.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz
Ena kugla na isti princip je oglasevana v zurnalu, msilim da sobotnem. Zgleda da ja je to nov nateg na sceni.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.571
3.934
113
Te kdogle so na sceni že sigurno od 1985 (od takrat se sam spomnim), če bi bile res tako super bi jih danes imeli vsi.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Tole glede pralnih strojev pa alternativ je zgodba zelo dolga. Sigurno 30 let nazaj mi je sosed - nori znanstveik razlagal o ultrazvočnem pralnestroju. Nevem kje je to prebral ampak kupit ga enostavno ne moreš. Zadeva naj bi pa delovala podobno kot klasični pralnistroj bi bil boben vendar bi bil cel potopljen v vodi. Notri bi bile cunje, ki bi jih motor počasi obračal. Na sredini bobna pa bi bila ultrazvočna sonda, podobna kot tista za pranje injektorjev itd... Rezultat tega je da se prah in maščoba dvigneta na površje. Na površini pa je potem to umazanijo prestreglo. Na koncu je spustil vodo in cunje so bile oprane. Bistvena prednost je bila ta da nisi rabil praška in pral si z mrzlo vodo in pral si vse z istim programom. Takšen stroj si je potem ta sosed naredil in zadeva je preverjeno funkcionirala, videl sem na lastne oči. Notri je dal napiremer delovnega pajaca polnega šmira, silikona itd... Opralo ga je da je bil kot nov. Verjetno bi bilo treba dat notri še kaj da bi vse skupaj dišalo.
Zakaj nimamo sedaj vsi teh strojev nevem. Vejretno to ni vsem v interesu. Sej ne da mi je težko dat za prašek tistih par centov vendar na qurac mi gre vsa tista kemija, ki potem draži kožo itd... Krogle sem kupil takoj ko sem jih lahko in zadeva preverjeno funkcionira. Amak še vedno bi rad enkrat kupil tisti ultrazvočni pralnistorj, če bi ga kje lahko.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
He, he, kakšen nateg tale krogla. Jasno da se nemastne cunje čisto vredu operejo samo z vodo. Če so mastne pa rabiš detergent, ker krogla, katere edina funkcija je nategovanje naivnih ljudi, v tem primeru zataji
grin1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
He, he, kakšen nateg tale krogla. Jasno da se nemastne cunje čisto vredu operejo samo z vodo. Če so mastne pa rabiš detergent, ker krogla, katere edina funkcija je nategovanje naivnih ljudi, v tem primeru zataji
grin1.gif
A ti misliš, da je gospodinja totalno neumna? Če bi navadna voda oprala cunje, ne bi nihče kupoval praška.

Od dveh kolegic sem slišal, da to uporabljata in da dejansko opere. Zakaj bi bila neka novost po defaultu nateg? Če deluje v praksi, kar očitno deluje, je nateg v tvoji glavi in ne v kugli.