Bio greznica - mčn

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
U glavnem nič ne kaže da bi nas kaj kmalu priklopili na kanalizacijo (zoki de je reku da nismo u planu pred letom 2020)
Greznica nas pa že ornk zaj.... ker so nam vse poplave na barju zalile odtoke in je stalno polna (ogromno dela s sanacijo)
Zmontiral bi eno bio greznico da bomo po zakonu, prostora za izkop je nekje 3-4m dolžine in 1,5m globine in širine. Kaj priporočate, mogoče kaka izkušnja pa da ima čimmanj mehanskih pokvarljivih delov.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.010
6.621
113
misliš malo čistilno napravo? To je mensezdi že ena tema tle gor.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vprašaj v ROTO, kjer delajo za Italijo neke pretočne oz. prečrpovalne greznice, kjer je problem visoke podtalnice.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, izkušenj ne, samo vem da jih delajo, ker ...
tongue-1.gif

Vprašaj tja gor, cela Padska nižina jih ima, zaradi visoke podtalnice. So trije velikostni razredi.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Karkoli že vzameš, razmišlja o betonskem rezervoarju. Če imaš visoko podtalnico opusti misel na karkoli drugega (ali pa zelooo pozorno preberi drobni tisk).

I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj v tem je hec te izvedbe od ROTA. Ima vgrajeno črpalko za prečrpavanje naprej, najbrž v kolektor. Ali pa naprej v biološko greznico, ki je višjeležeča.

Ne vem natančno, najbrž je za italjane dobra ...
tongue-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
marsikje je problem postavitve čistilne naprave zaradi visoke podtalnice. In marsikje odločajo o tem, komu bodo zgradili kanalizacijo ljudje, ki greznice in dreka še videli niso. Bi jim nekdo moral kakšno cisterno na dom pred vrata pripeljat.
Ne se preveč čudit, če bo nekdo napisal in izračunal, da bodo od določenega datuma morale biti greznice v istem štuku kot sanitarije
evil.gif

(upam, da nisem dal kakšnemu "ex srakovnjaku" ideje)
evil.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Pa ima kdo tukaj gor mčn in jo uporablja že vsaj nekaj let? Kako je kaj z okvarami, ene imajo kompresor za vpihovanje, ene so na črpalko...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.552
969
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Večina jih je pa za en drek ...

Drugače se pa tudi jaz pridružujem vprašanju - naš "Zoki" se še ni izjasnil, cajt pa leti.

Pri nas Zoki zamuja z izvedbo pogodbenih obveznosti že od leta 2003. (Je poverbal od Danice in od Vike)
Ima plačan priklop, samo neki se obira pri izvedbi.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Pa ima kdo tukaj gor mčn in jo uporablja že vsaj nekaj let? Kako je kaj z okvarami, ene imajo kompresor za vpihovanje, ene so na črpalko...
Eh škoda, jaz sem svojo prodal pred 14 dnevi, v uporabi manj kot leto dni, pa bila je betonska s kompresorjem z vpihovanjem. Po letu delovanja smo jo pred odstranitvijo spraznili, pa je bilo notri relativno malo gošče. Če boš kupoval tako, potem prej le preveri slišnost kompresorja, če ga boš imel kje blizu bivalnih prostorov, ker zadeva ni ravno neslišna. Če pa bo to klet, pa ni panike.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
495
83
"Prestavit" moram staro pretočno greznico, ker je praznenje skoraj ne mogoče... Da bo vse po standardih bi vgradil mčn na čisto drug konec. Od bajte bi bila oddaljena 40-50m.

Sedaj me pa zanimajo izkušnje uporabnikov in za kaj ste se odločli za to. Internet je poln samo najboljših ponudnikov...
Ne iščem najcenejše!
Pa koliko je bila na koncu cena višja od tistega koliko stane samo mčn, se pravi + izkopi, cevi, betoniranje... ?

Hvala!

raners

Majstr
4. mar 2008
2.830
446
83
Jaz bi še vprašal, če ve kdo, kako je s subvencijami? Pred parimi dnevi mi je en privatnik (ki vgrajuje te stvari) rekel, da dobiš nazaj subvencijo...

Pa sem malo pogooglal in nekak razumel, da ti lahko občina sofinancira, nevem pa, če eko sklad kaj prispeva... Ve kdo kaj več?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Vprašaš na občini, kjer stanuješ. Oz. zdaj bolj težko, imajo pa gotovo zunaj kake razpise. Malo preveri po spletnih straneh ali uradnem listu.
Mislim da s temle EKO sklad nima nič. Oz. za MČN pri njih lahko dobiš eko kredit.
smrkec: jaz imam "načeloma" TIMS Picobells MČN z betonsko posodo. "Načeloma" zato, ker sem imel kar nekaj težav, ne s TIMS-om samim, ampak s posrednikom oz. tipom, ki je prodajal in vgrajeval njihove čistilne. Ko smo 1x s tipom nekako porihtali zadevo, je pa bp.
Če bi šel še 1x v to, bi zagotovo naročil direktno pri uradnem zastopniku.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
495
83
Romzi ravno zato bi tudi jaz nekako raje, da je vse od enga. Da si me ne podajajo potem in na koncu ni nihče kriv...

A to imajo vse zraven še neko nadzemno plastično omarico v kateri je kompresor in elektronika?