Biljard miza

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
V kleti bi postavil biljard mizo, vendar nisem prepričan o velikosti. Prostora imam dovolj za do 8ft mizo, bolj pa se nagibam k 7ft (predvsem zaradi cene). Ima kdo kak predlog koliko velika miza je uporabna oz. se da dobro na njej igrati. Je pa to čisto ljubiteljsko.
Nekatere mize so precej drage, tudi 1500 EUR in več (7ft), našel pa sem tudi tako za 400 EUR recimo (novo). V čem se sedaj razlikujejo, če je velikost ista? Teža, kvaliteta,...se splača iti v nakup 400 EUR ranga mize ali iti višje?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Ravno zato gledam 7ft mizo namesto 8ft, da bo več prostora tudi okoli. Me pa skrbi, če je taka miza sploh ok ali je premajhna za normalno igranje? Teža ni problem, ker cenejše mize so težke okoli 90 do 100kg in to je tudi eno mojih vprašanj ali so uporabne ali se bo to krivilo, premikalo in tako naprej...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Tako ti bom napisal... večja je miza, boljše je. Majhna miza postane hitro "prelahka", če redno igraš... in potem se igre naveličaš in ti miza samuje v kleti. Seveda je pa potreben tudi kompromis (glede na velikost prostora). Ampak jaz raje nimam mize, kot pa da bi imel majhno mizo.