BigGreenEgg

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
V showu Gostilna sem videl da uporabljajo nek prenosni žar in sem šel na Google iskat podrobnosti.
Imamo zastopnika pri nas.

http://www.biggreenegg.si/

Ima kdo izkušnje s tovrstnim grillom? Izgleda zanimivo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
V showu Gostilna sem videl da uporabljajo
Ker ga verjetno uporabljajo čisto slučajno in to da imamo zastopnik je tudi čisto slučajno
rolleyes-1.gif

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Vrhunska zadeva samo malo manj premična zaradi teže proti npr. Weber Kettle žaru, ki deluje na enak princip. Sicer drago kot žafran ampak doterano u nulo in na kakšnem urejenem vrtu tudi vrhunski estetski dodatek, sploh vgrajen v kak lep lesen ali kamnit pult. Največja prednost je debela keramična školjka, ki drži temperaturo.

Zdaj pa čakam določene kerlce, da me obsodijo še zastopstva za Green Egg blagovno znamko.

Lep dan....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
V showu Gostilna sem videl da uporabljajo nek prenosni žar in sem šel na Google iskat podrobnosti.
Imamo zastopnika pri nas.

http://www.biggreenegg.si/

Ima kdo izkušnje s tovrstnim grillom? Izgleda zanimivo.

z ceno big green egga dobis plinskega weberja :D tak da za mene je predrag

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Hehe, jaz poznam zastopnika ampak pojma nimam o tem green eggu. Zadeva je videti super, tudi ko mi je razlagal o njem je slišati top, nisem pa nek kulinaričen mojster, da bi se kaj bolj poglobil v to. Zgleda fajn, verjamem da je vrhunska, samo saj je cena tudi vrhunska, tako da za ta denar bolje da ne najdeš kakšnega minusa
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja, tsti, ki bi bil primeren za moje potrebe ima menda 70KG. Cena cca. 700€ za osnovno verzijo, če sem prav gledal.
Všeč mi je, da imaš lahko piknik kadarkoli. Zadnje čase precej florentince pečem in mi ga je škoda kurit v ponvi zdaj pozimi.

Tole bi bila idelana rešitev za velike kose mesa pozimi. In poleti seveda.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Predsem me je zanimalo, da ni to kaka nategancija v smislu "TOP Shop", kjer obljubijo rešitev vseh težav z eno potezo
Torej gre za Mercedesa AMG v rangu Grillov
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Ma meni plin ni bil nikoli všeč, zato sem tudi dal narediti custom kamniti grill na vrtu, oglje drva, panji od trte to je zame
smile-1.gif

Predpriprava, kurjenje kamina itd. tudi to so užitki, končni rezultat pa je za moje pojme neprimerljiv proti plinskim zadevam.
in pri tem "jajcu" mi je ravno ta "smokey" učinek všeč.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ja, kakor mi je razlagal (ok seveda bo hvalil svojo zadevo) je to najboljše kar lahko dobiš. Kot rečeno sam ga nisem probaval ampak kot sem videl iz promo materiala in raznih ''pričevanj'' naj bi bilo to to. Več pa bi moral povedat nekdo ki ga uporablja. Meni kot laiku je bil minus cena, pa to da za teh 700eur dobiš osnovno verzijo, ki je pomojem premajhna za 2 osebi, torej moraš večkrat kaj gor dat.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Pa tale jajc sem jaz v gostilni videl, pa menda ne kurijo tega kar noter v gostilni ???

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Ma meni plin ni bil nikoli všeč, zato sem tudi dal narediti custom kamniti grill na vrtu, oglje drva, panji od trte to je zame
smile-1.gif

Predpriprava, kurjenje kamina itd. tudi to so užitki, končni rezultat pa je za moje pojme neprimerljiv proti plinskim zadevam.
in pri tem "jajcu" mi je ravno ta "smokey" učinek všeč.

jah ok to je ze res....samo cena za to lito zelezo je malo divja vseeno, to raje nabavi en kotel, custom rešetko, pa nekdo naj ti zvrta noter luknjo, preko aktere boš noter filal drva/panje/karkoli pa bo zadeva enako špilala...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ko pa tako lepo zgleda...
smile-1.gif

Za kvaliteto mi ni problem colat, če je to to. JBG; rajš to kot pa iJabuk 5
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
To je en švab na morju imu pa sem mislil, da je nek ekonom lonc tole je blo kr hecno gledat ko so zvečer karmenatelce iz tega ekonom lonca jedl
grin1.gif