Bi lahko bila bencinska pumpa

xsara

Pripravnik
11. sep 2008
117
0
16
Avto xsara 1.4i bencinar, letnik 99, mi zadnje case slabo vziga. Verglati moram dlje casa, da vzge. Vcasih tudi vzge in ugasne. Vcasih pa celo vzge brez problemov.
Ko vzge nekaj sekund avto malce trese. Med voznjo nisem opazil izgube moci ali cesa podobnega. Opazil pa sem, da ob kontaktu malce dlje brni pumpa.
Glede na to, da je bil pred kratkim menjan motorcek prostega teka in potenciometer lopute plina, sumim, da bi lahko bila tudi bencinska pumpa kriva.
Preden menjam, bi prosil se za kaksen nasvet, kaj bi lahko bilo. Ce je pumpa ze slabotna, se verjetno ne da kar tako ugotoviti (ali pac?).
Kako je sicer z menjavo? Lahko menjam sam ali so kaksne posebnosti?

I

Izbrisan uporabnik #488

Sam boš težko menjal, ker je pumpa v tanku pod zadnjimi sedeži in si moraš narediti "ključ", ker je malo poseben.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.380
5.656
113
Si pred kratkim tankal polno......potem pa se je zaradi vročine naredil podtlak v tanku? (fora pri kolegovi astri) Odpri pokrovček na tanku in poročaj!

meni je imel drugače avto podobne simptome pri zabasanem benz filtru....

Nazadnje urejeno:

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
za pumpo se da normalno ugotovit.z manometrom zmeriš pritisk goriva pred in za regulatorjem pa primerjaš z tovarniškimi podatki.tkao boš ugotovil če je pumpa ali regulator ali pa nobeno

kameleon tvoj kolega naj spuca ali menja pokrov ker membrana ne funkcionira