Berlingo 1,6 Hdi ali...

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Oj banda,

nekako razmisljam o menjavi vozila. Najbolj mi je v oci padla zgoraj omenjena gajbica. Rabil bi vase prakticne izkusnje:
-kako se obnese doticn agregat (vem, da se vozi tudi v drugih avtih iz PSA)
-kako je z udobjem, a je primerljivo z Xsaro Picasso (ker je to druga opcija)
-kako je z okretnostjo recimo po mestu. Do sedaj je "vrazja" polovica v mestu pridelala na nemskem karavanu samo eno vecjo prasko, kako bo pa zdaj?

lp in hvala

Ps:Upam da bo alter zivel
cheer.gif

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
kupili partnerja (je isti kakec)....mašina 75KM je zelo zaspan avtek.....ni za neki adrenalin....o kakšnik pospeških in hitrih prehitevanjih ne duha ne sluha......
pač avto je zelo prostoren, o kakšni utesnjenosti ne duha ne sluha, malo slabša plastika.....za umirjene krajše relacije zelo v redu....o kakšnih potovanjih po 100km pa raje kakšen drugi avtek....(uporabljamo ga kot službeno vozilo 1-2 osebe)

aja velik + je za lepo pokončno sedenje....(podobno kot v kakih SUV - le da brez usnja, elektronsko nastavljivih naklonih sedeža, gretje sedežev....) malo pa me tudi sklopka moti...nekako se mi zdi da je preblizu bremze in se jo dotikam bolj po levi strani...moje mnenje

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
aja ker ima odzadaj mrežo (je kao poltovorno vozilo in je za 4 osebe - ps. še zadnji vlak da se taka vozila kupijo brez ddv)....se veliko zanašam na stranska ogledala.....

+ je ta da točno veš kje je konec vozila, - pa ta da za nakladanje pač moraš malo pazit da se bodo vrata odprla

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Vozil 90KM. Premika se čisto spodobno, prehitevanje niti ni problem, porabe ne vem, ker ni imel BC-ja. Je pa kazalček kar hitro lezel dol
frown-1.gif
.

Kar me je najbolj presenetilo je nikakršen prtljažnik. Če hočeš karkoli večjega noter spravit moraš podreti prtljažnik. V moji kanti limuzini imam običajno prtljažnik vedno 3/4 poln. Ko sem hotel prestavit stvari v Berlinga jih je še tretjino ostalo v kanti, ker enostavno ni šlo noter.
confused-1.gif

V glavnem za po ravnem je čisto OK, ko pa začneš po kakšni vijugasti cesti se vozit je pa groza. Pomaga pa, če daš cca. 0,5 bara višji tlak kot je v navodilih. Potem je bilo bolje.

Moj osebni zaključek, jaz ga ne bi imel (vsaj za privat zadeve), veliko raje vzamem potem karavana. Se lahko vsaj normalno pelješ po ovinkih. Do takrat, ko sem ga imel nekaj časa, sem na vse take kantice gledal, OK lastnik rabi plac, od takrat naprej pa...
stupid-1.gif

V bistvu, če naredim hitro primerjavo s karavanom: izrazito slabša lega, večji zračni upor, več hrupa, višja poraba, slabši pospeški in hitrost, slabša kakovost notranjosti in nič prtljažnika (brez podretja sedežev).

Za to dobiš odlično uporabna drsna zadnja vrata (sploh na parkiriščih pride to odlično, če imaš polne roke), kao bolj prostorno notranjost (prostor za klobuk
confused-1.gif
. Podobno kot enoprostorci ala Senik in C4 Picasso.

PS: Če se bo kdo počutil užaljenega nad mojim OSEBNIM mnenjem: I don't give a shit.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Mtl thanks,

mene taksno mnenje sploh ne moti. HB (hvala bogu) da se najde nekdo, ki se normalno izrazi in pove kaj njega moti. Imam svoje razloge zakaj razmisljam o njem, nisem pa zabetoniran. Kater prtljaznik si pa primerjal z Berlingom?

lp

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
1,6HDi ima 110 konjev in je kar hvaljen zadnje čase.

Jaz vozim Picassoja z 2.0HDi ki ima "samo" 90 konjičev.

Partnerja/Berlingota sem vozil malo, ker ga je imela ex. svakinja in što prvo generacijo in takrat sem imel Xsantio in ti ne morem dati direktne primerjave med njima glede prtlažnika oz. sedenja, ker se ne spomnim več. so pa večinoma kar se sedenja tiče vsi Citroeni podobni. V Picassoju kolikor se mi zdi, se sedi še malček višje kot v Berlingotu.

Okretnos obeh avtomobilov je podobna edino Picasso ima rahlo nepregledno ritko in so priporočljivi park senzorji.

Sem pa bil 5 let nazaj v isti dilemi kot ti in sem se raje odločil za Picassoja zaradi bolj "limuzinske" oblike.

Kaj več lahko najdeš na www.citroenbilten.com (upam da se to ne šteje kot reklama. Če ja, prosim mode, da zbrišejo to rstico. Hvala!)

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:

1,6HDi ima 110 konjev in je kar hvaljen zadnje čase.

Vozil sem Berlinga z 1.6HDI motorjem z 90KM, tako da ta motor v Berlingu obstaja. Hkrati obstaja v tem modelu tudi 1.6 HDI s 75KM, 110KM ga pa ni.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sicer se strinjam z vsem kar si povedal pripomnil bi le, da ni boljsega avtomobila za prevoz koles. boljsi v tem primeru je doblo, ki je malce daljsi in bolj skatlast, vsekakor bi bili teli avtomobilcki precej bolj uporabni z vsaj skupno 20cm daljsim prtljaznim prostorom.
sicer pa pojdi s tako skatlo enkrat na pocitnice.. v nobenega karavana ne zmeces toliko robe notri brez pospravljanja
cheer.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
sicer pa pojdi s tako skatlo enkrat na pocitnice.. v nobenega karavana ne zmeces toliko robe notri brez pospravljanja
cheer.gif
Verjetno govoriš, če gresta dve osebi in se zadnje sedež zvrne. Potem drži. Sicer pa
hysterical-1.gif
. Moja limuzina (ne karavan) požre več. Razen, če nalagaš do strehe.