Dodajam nekaj slik iz letošnjega kratkega potepanja po Berlinu.
Ogledal sem si nekaj znamenitosti.
Reichstag oziroma po naše parlament
Na vrhu parlamenta so uredili stekleno kupolo, s katere se odpira razgled po mestu.
Vstop v parlament je brezplačen, vendar obisk priporočam v bolj zgodnjih jutranjih urah (pred 9. ali 10. uro), ker se sicer nabere dokaj velika guža in je na vstop potrebno čakati tudi po uro ali več. Pri vstopu te pregledajo podobno kot na letališču.
Hkrati je znotraj kupole poseben sistem zrcal, ki parlamentu omogoča dobro dnevno svetlobo (spodnja slika).
Od parlamenta sem jo peš mahnil proti Brandenburškim vratom (Brandenburger Tor)
Nato do spomenikov padlim Židom (Holocaust-Mahnmal)
Po cesti je ohranjen potek berlinskega zidu
In sami ostanki zidu
Pod zidom zgodovina
Sledil je novi del Berlina, to je Postdamer Platz s stolpnicami in poslovnim središčem
Sony center
Z notranje strani
Najbolj znana berlinska ulica s številnimi trgovinami
Ostanki cerkve
Nakupovalni Europa center
V notranjosti ga čez posamezna nadstropja krasi posebna ura
Nemški Big Bang v petih nadstropjih in to na elitni lokaciji v središču mesta
Pred vstopom v Lego Discovery center
In še delček berlinskega U-Bahna (podzemne železnice)
To je to. Obisk je bil kratek, zato sem imel možnosti videt samo zgornje stvari.
Za slabo kvaliteto slik se opravičujem, saj je bilo nekaj izmed njih posnetih z mobitelom.
Ogledal sem si nekaj znamenitosti.
Reichstag oziroma po naše parlament
Na vrhu parlamenta so uredili stekleno kupolo, s katere se odpira razgled po mestu.
Vstop v parlament je brezplačen, vendar obisk priporočam v bolj zgodnjih jutranjih urah (pred 9. ali 10. uro), ker se sicer nabere dokaj velika guža in je na vstop potrebno čakati tudi po uro ali več. Pri vstopu te pregledajo podobno kot na letališču.
Hkrati je znotraj kupole poseben sistem zrcal, ki parlamentu omogoča dobro dnevno svetlobo (spodnja slika).
Od parlamenta sem jo peš mahnil proti Brandenburškim vratom (Brandenburger Tor)
Nato do spomenikov padlim Židom (Holocaust-Mahnmal)
Po cesti je ohranjen potek berlinskega zidu
In sami ostanki zidu
Pod zidom zgodovina
Sledil je novi del Berlina, to je Postdamer Platz s stolpnicami in poslovnim središčem
Sony center
Z notranje strani
Najbolj znana berlinska ulica s številnimi trgovinami
Ostanki cerkve
Nakupovalni Europa center
V notranjosti ga čez posamezna nadstropja krasi posebna ura
Nemški Big Bang v petih nadstropjih in to na elitni lokaciji v središču mesta
Pred vstopom v Lego Discovery center
In še delček berlinskega U-Bahna (podzemne železnice)
To je to. Obisk je bil kratek, zato sem imel možnosti videt samo zgornje stvari.
Za slabo kvaliteto slik se opravičujem, saj je bilo nekaj izmed njih posnetih z mobitelom.
Nazadnje urejeno: