Beljenje

mr_

Guru
20. sep 2007
9.415
2.765
113
Par vprasanj o beljenju.

Gre se za beljenje povse novega prizidka. Ometi so rocni, strop pa je ponekod gips plosca.
Kaksna tehnika? Gor - dol, lahko tudi precno, a je potrebno od tal do vrha v eni potezi?
Koliko more bit redka barva za prvo roko, bolj vodena?
Kako se lotit prostorov kjer ne bo samo bela barva. Koliko rok bele in koliko 'odtenkaste'?
Kaksen valjcek, da ne bo nekvalitetno orodje povzrocalo zastojev.
tnx vnaprej

ps sej belil sem ze, ampak ker se gre za nedolzne stene, bi rad cim vec nasvetov, da bo ok narejeno

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ojoj...ojoj..ojoj

tehnika je..prebarvat vse.,.gore dole, lahko levo desno. prekrivas od 30 do 50%. najbolje je gore dole, pa se levo desno. delajo in bicpesi, tricepsi in kvadricepsi.
ja v eni je najbolje..je se raztegovanje zraven., priporocam palico
bl k je redka, bolj sprica, bolj teče, lazje se vleče, manj prekriva. sam priporocam na hobok..25l..liet vode..drugace beri anvodila..mogoče sem z litrom brcu v temio
bela ena roka, potem odtenek. lahko smao odtenek. kjer bo belo belo..dve roki..mogoce tri..odvisno kaj je spodaj..omet, al jubolin, kemaglet
valjcek ovca

prosam

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Za prvič je najboljš žgano apno pa še najbolj zdravo je. Ta plastika je klump.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Obveznno na valjčkov roč nabij noter štil od metle, ter oboje dobro prelepi s širokim selotejpom. Tako laho z distance delaš večje površine kar je bistvo lepega končnega izdelka.

Beljenje.,.klasika...če uporabljaš npr. Jupol...na celo kanistro zliješ noter cca. 1-1,5 litra vode, dobro premešaš in beliš. Najprej naredi osnovo 2 x beljenje. Potem pa čez z odtenkom.
Kar se barv tiče sem sam bolj privrženec mešalnic,..kjer ti nameša točno željeni odtenek..doma je vsakih drugače, pa nikoli ne doziraš OK (pač...stvar okusa).

Valjček je vseeno kak je - vsak prisega na svojega Važno je, da imaš novega pa bo lepo delal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.102
6.940
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Za prvič je najboljš žgano apno pa še najbolj zdravo je. Ta plastika je klump.
se strinjam, samo potem moras pred morebitnim jupolom nanesti emulzijo?! Namesto stila od metle reskiraj nekaj evrov za teleskopsko palico katero nataknes na macka

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
barva naj bo gosta isto kot masa za palačinke (upam,da si jih kdaj pekel).Parapropustnost jupola in apna je popolnoma ista tako,da s te strani ni problemov nikakor pa navadne notranje barve niso ""plastične" tako kot so pralne in zunanje.Če steno namažeš z apnom ne smeš NIKOLI čez z emulzijo ampak barvaš lahko z notranjimi barvami.Če pa stene pobarvaš z jupolom pa ne smeš čez barvat z apnom,ker ti bo jupol "zgrizlo" saj je apno po sestavi bolj agresivno.Pri prostorih,ki bodo v barvnem odtenku pa najprej končaj strop z belo šele nato se loti sten z barvnim odtenkom (končuješ od zgoraj navzdol ).

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
joj NE in še enkrat NE!!!!! Jupol lahko daš na apno - apno na jupol pa NE !!!!
zmaga.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.415
2.765
113
Kaksna pa je razlika ce das 1, 2 roki ali sploh ne pred odtenkom?

ebula

Pripravnik
6. mar 2011
45
0
6
pred odtenkom jaz ne bi dajal bele podlage,ker je nepomembno saj je isto kot barva v odtenku.vsaj tako mi prakticiramo pa sem v tem več kot 20 let.
zmaga.gif