Beljenje čez fasadno barvo

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
...gre kako? A moram mal dol zbrusit, mogoče z akril emulzijo še premazat?

Namreč naletel sem na notranje stene, prpleskane s fasadno barvo oz nečim podobnim (zelo gladko in svetleče). Direkt z Jupol Goldom verjetno ne bo dobro držalo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Poskusi če bo šlo čez s polpralno (je bolj oprijemljiva) ..klasičen jupol ne bo pomagal.

Če ne bo pomagalo ne ostane drugega kot praskanje barve dol.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kar se je dalo sem zbrusil z vibracijsko, pa ne preveč, le toliko da se več ne sveti.

Pa še stena ni ravna, ampak kao tak "odšolan" beton, še od desk od šolnge se pozna....

Potem sem pa komplet premazal z akril emulzijo, jutri pa belim in poročam, kako se bo obneslo...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.121
4.094
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kar se je dalo sem zbrusil z vibracijsko, pa ne preveč, le toliko da se več ne sveti.

Pa še stena ni ravna, ampak kao tak "odšolan" beton, še od desk od šolnge se pozna....

Potem sem pa komplet premazal z akril emulzijo, jutri pa belim in poročam, kako se bo obneslo...

Dej raje potem malce ometa .. direkt na beton se ti jupol tudi ne bo prijel. Je tudi jasno zakaj je bila original taka barva gor ...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nisem zbrusil do betona, samo lesk sem stran spravil. Stena je še bela oz ni gol beton.

Ni pa povsod ta pralna barva. To so nekaj čarali, prvo je bil zgleda navadn jupol, kjer se je malo bolj umazalo so pa ruknil gor pralno.

Ma da drži, če ne bom slabe volje
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Belilo se je v redu
zmaga.gif
zgoraj je že pobeljeno

Zdaj bi pa dal spodaj do 2 m višine kako res pralno barvo nazaj...ima kdo kaj izkušenj z Jupolom Lateks?

mekgogi

Zelenc'
3. feb 2011
23
0
1
Predlagam, da res najprej premaže z akrilno emulzijo potem pa prebeliš s termokeramični premazi. Več o njih preko googla.

mekgogi

Zelenc'
3. feb 2011
23
0
1
Razumem, da si jezen, ker za TK nisi izvedel preden si pobelil, ali pa si sploh še nisi podrobno ogledal spletne strani

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ti bi si verjetno še prehlad odpravil s kozarčkom TK premaza.