bazen

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
je kdo kdaj gledal kako delajo? mamo palstiko, keramiko, folijo..kaj pa ploščice ali samo barva? govorim oz sprašujem za zunanjega. kdo kaj svetuje, pozna kdo koga...

kaj pa plavalna naprava. ima kdo, pozna kdo...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Podsvojostreho.net ga je eden naredil in vse slikal..

Dovoljenje imaš?

Ker če ti soseda jebeš, bo tudi on tebe...

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Glede bazena 2x premisli predenj ga misliš narediti. Sploh če se misliš sam lotevat uboda. Priporočam folijo za noter.
Sama gradnja mora biti 100% pa tudi temelji, dno in stene morajo biti 100% narejeno, seveda če boš zidal. S platiko, plastičnim ubodom ne vem kako je ampak za zunanjega tudi ne more biti slabo. Maš kje blizu prostor za strojnico? Ga misliš pokrivat al misliš imeti venomer odprtega (izparevanje vode, smeti)?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pozidaš, dost pasul vse skup.

Za notr obvezno folijo dobro pa je, spodaj filc.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, razmišljam v dveh smereh

1. neka školjka, kalup, ki se dostavi, torej plastika, poliester, keramika. kle je €€€ in nič drugega
2. zidanje
a. betonsko, klasika, ali šolanje, ali zidaki, vgradnja opreme, mapelastic, ploščice
b. stiropor in mapelastik
c. betonsko, klasika...folija
d. stiropor, folija

vidim dva ponudnika, ema in titro

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
1. Poliester je drag, gre ob barvo oz. je treba barvat
2.. Zidanje je najlažje po mojem mnenju plato nardit pol pa za stene zidake gor, lahko pa za stene uporabiš tudi stiropor zidake, katere poznaš
3. Po zidanju sledi hidroizolacija
4. Znotraj malce zapucat stene
5. Filc čev vse
6. Folijo kupit zvarit ipd.

Strojnica se naredi ali v garaži če je blizu ali pa prizidaš pri bazenu 2,5 m2 prostor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, hvala za info

strojnica je bila mišljena v hiši, ampak bazen ne bo na prvotni lokaciji, tako da strojnica tam odpade. lahko je v garaži, ki je blizu, lahko pa zraven bazena. okol bazena bo kopalna ploščad in je lahko spodaj.

zdej tuhtam. eno steno imam že pozidano, izolirano, zasuto. druga je pozidana, ometana..sam ni izolirana in problem je, ker...no, tam bo treba še eno narediti..

kakorkoli. plošča, izolacija, čez še ena plast betona, stene, izolacija skupi, tko da je vse skup v izotektu.,zapucam notri, zuni stirodur, filc, folija not in je to to.

ali, pozidam, notr zapusam, mapelasticc, ploščice.

za bazen mojih dimentij je osnovna strojnic aplus skimer, soba, reflektor, folija, filc.skoraj 8k. gradnja sam, so pa zidaki v ceni, stiropor. je
zdej pa gledam oz me zanima kake so cene posameznih komponent, da vidim a folijo, ali ploščice

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zdej si dobil pir..sam da se srečava. [censored] sploh nisem pomislil na tujino. tale astral program ma titro in sam še cene preverim z nemci, da vidim kje smo. predvsem velike azdeve. avtomatika kloriranja, plavalna naprava, reflektorji

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
V slo so bazeni tretirani kot čisti luksuz in prodajalci navijajo cene kot da neko visoko znanost delajo. Folija te pride recimo 800€, v slo te bo pa komplet z "montažo" prišlo 2500€.

Mislim da stronica pa te kose ni variante da kupiš pri nas, dobiš gor najbolš robo za normalen dnar, recimo za omenjene dimenzije bi rabil jurja€ pa maš strojnico.

Ps. Zakaj taka globina? Razen če boš iz štuka salte delal pol najbol direkt 2m narest.
cheer.gif

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Če boš sam zidal kupi prej material za bazen, odtok, puše, reflektor, ker naknadno štemat verjemi da se ti ne bo dalo.
Pa na pozabi na armaturo ko boš zidal, tudi po steni, voda lezen tudi narazen (samo za opomin).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
midva bova še kako rekla na to temo. nemščina mi ni ravno frmdsprache, prjatlca se je pa predala enmu ljubosumnezu in bo tezko prevajala.
sem na tisti strani nasel nekaj za 3k, 6*4*1,5 sam ne vem kaj vse je zraven. te bom prosil za pomoč.

din

Pripravnik
19. avg 2007
76
0
6
Še vedno najboljša varianta za bazen je beton in nato ali barva ali keramika. V vsakem primeru moraš vliti ploščo, pol pa potegneš še samo stene. Izvedba bazena z folijo je lahko leglo bakterij. Če se že odločiš za folijo, obvezno izdelati drenažo folije in pod folijo antibakterijski filc. Prav tako pozabi na folijo, če imaš probleme s podtalnico.
Protitok se dobi v kompletu, naj ima 75m3/h in bodi pozoren na priklope (sesalna fi90 - tlačna fi75). Tisti ki ponujajo sesalno in tlačno fi63, ne vedo kaj ponujajo.
Filtracija za bazen 6x4x1,5(globina vode bo cca 1,35-1,4m) priporočam 10-12m3/h, peščeni filter fi600 polnjen z drobljenim steklom ali kartušna filtracija 16m2.
V bazenu predvidi še 4x vstopne šobe, 2x skimmer, šoba za vakuumski sesalec, šoba za avtomatsko dopolnjevanje, 1x reflektor ali halogenski 300W ali LED RGBW 50W in talni izpust.
V strojnici, če ni možnosti gravitačne kanalizacije, obvezno jašek z kvalitetno potopno črpalko. V primeru peščene filtracije je potrebno predvideti večji jašek za potrebe pranja. Potrebuješ še dovod vode, elektrike, elektro omaro. Strojnica mora biti obvezno zračena.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, podtalnice ni, iz strojnice je izpist enostaven. plavalni so mi odsvetovali točkovni
vodo hočem met 150, torej bo 160 bazen. vreče foliej za tak bazen so 500€..madona. 1800 kit komplet, tzidanej..lala..4k pa je.

najbolj me zdej muci ta usrana nemscina..k sem celo srednjo solo poslusal in odnesel samo, Kartofel pire smekt gut..

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Folija - leglo bakterij?

Mogoče za nekoga, ki ima bazen zato, da lahk reče da ga ima.

Z bazenom dobiš tudi obveznosti, pregled vode, pregled ph,.....

apico

Pripravnik
18. avg 2007
117
0
16
Mi imamo bazen s folijo (t.i. liner) že 17. leto in nikoli ni bilo težav s kakšnimi bakterijami. Mislim, da če je v vodi prava količina kemikalij, voda pa se redno filtira, se nimaš česa bat.

Ko smo mi naredili bazen je bilo s kemikalijami še bolj tečno vse skupaj, sedaj pa se jih dobi v obliki tablet z več sestavinami (klor, flokulant...) v Obiju, Merkurju ipd. Zadevo daš v skimmer in imaš mir za nekaj dni ali celo cel teden (odvisno od temperature vode - če je toplešja se prej stopijo). Poleg tega je treba dodajat še algicid in kontrolirat pH vode ter seveda zadevo redno sesat.