Bauhaus varcne zarnice za 3.99 EUR

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Na veliko jih oglasujejo na jumbo plakatih. Me pa zanima ce jih je kdo ze kupil ali pa ce ima slucajno kaksno informacijo od katere firme so sicer? Kako je s svetlobnimi parametri in vsem ostalim.
3.99 EUR za 3 varcne zarnice se zdi kar nemogoce poceni in sumim, da gre za temu primerno kvaliteto namrec. Kaksni pa so navoji in velikosti?

Hvala za info, ce kdo slucajno ve!

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Enkrat sem kupil v bauhausu te varcne zarnice za en del bajte, in lahko recem da sem se posteno nategnil. Dal sem 100€ za te fuckedup zarnice razlicnih voltaz, svetijo ama se manj kot svece, startup time imajo daljsi kot klasicna neonka, tko no popolno svetilnost doseze po parih minutah
grin1.gif

pepy

Pripravnik
3. jan 2008
91
0
6
varčna žarnica mora biti od prave marke, pa sveti tako kot je treba.vse ostalo je ?????????????????????????????
sam kupujem le njboljše žarnice.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, to glede start-upa je bilo tudi meni zanimivo. Tista brezplačne od Elektro rabijo par sekund (ali par deset sekund), zadnjič sem pa Osramko kupil in vkurbla takoj. Sveti pa tudi tista od Elektra dobro.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113
navoj imajo standarden -(ne vem oznake)

svetilnost bojo imele isto kot ostane žarnice, verjetno bo krajša življenjska doba, pa to kar so že omenili...trajalo bo da bojo dosegle končno svetilnost.

Pa vseeno...kjer ti ni pomembno da morajo takoj zagnati na polno, bojo dobra alternativa navadnim žarnicam z žarilno nitko.

Npr. take slabše imam jaz v spalnici (2 kosa v lustru) kjer paše da ko sredi noči zaženeš luč, da te ne ubije svetloba. Če pa kaj iščeš po omari pa se v času da prideš do omare, odpreš....razgledaš...že toliko 'nagrejejo' da vidiš tisto kar rabiš.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Jaz sem za celo stanovanje kupil omenjene žarnice. Res so poceni, to pa je tudi vse. Minilo je cca 10 mesecev od nakupa in od 14-ih delajo samo še 3. Iz tega lahko sklepaš, da ti jih ne priporočam. Svetijo za en penis, da se zagrejejo tudi traja in tudi ko dosežejo polno svetilnost, po mojem mnenju svetijo vsaj 50% slabše kot kvalitetne varčne žarnice enake moči.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kolikor sem gledal so najcenejša "marka" Philipsove v Mercatorjih tehnika. So zavite oz. dimenzionirane tako da pašejo tudi v manjše stropne luči. Je pa res da traja pol minute da se žarnica ogreje. Stane pa ena toliko kot komplet v Bauhausu
smile-1.gif
.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
69
28
Prva varčna žarnica (Osram 21W), ki sem jo kupil pred ~12 leti, sveti še danes. Večina ostalih noname variant ni zdržala niti dobro leto.

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Tudi jaz imam eno Osramko ze mnogo let, ceprav je treba priznati, da je start time in svetilnost na precej nizji ravni, kot pri novih kvalitetnih varcnih zarnicah, tako da bom verjetno tudi to zamenjal, ceprav se deluje, ali pa jo dal nekam na stopnisce, kjer svetilnost itak ni tako pomembna.

Torej koliko je smiselno dajati za 21W varcno zarnico? 4, 5, 6, 7, 8,... EUR?

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Načeloma je pa slabe 4 evre, pa probaj. Sam sem npr. v Interdiskontu kupil najprej dve, ko so prišli naslednjič okoli pa še 4 "njihove" žarnice. Povsem so primerljive s tisto od Elektra, le da se hitreje prižgejo, so pa mnogo boljše od general electrica. Crknila mi je sicer po dobrem letu le ena, a še ta je bila v lustru v paru z navadno, in je bila čist sežgana. Zdaj imam itak samo še varčne in te zaenkrat delujejo bp.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
V kopalnici je nimam, pa na stopniču, ki je skupno tudi ne. na hodniku in v sobah jo imam. Če ni res počasna pri vklopu je zadeva povsem v redu.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
navoj imajo standarden -(ne vem oznake)

svetilnost bojo imele isto kot ostane žarnice, verjetno bo krajša življenjska doba, pa to kar so že omenili...trajalo bo da bojo dosegle končno svetilnost.

Pa vseeno...kjer ti ni pomembno da morajo takoj zagnati na polno, bojo dobra alternativa navadnim žarnicam z žarilno nitko.

Npr. take slabše imam jaz v spalnici (2 kosa v lustru) kjer paše da ko sredi noči zaženeš luč, da te ne ubije svetloba. Če pa kaj iščeš po omari pa se v času da prideš do omare, odpreš....razgledaš...že toliko 'nagrejejo' da vidiš tisto kar rabiš.

Niti slučajno nimajo svetilnosti kot npr. kakšna od Phllipsa z enmako nazivno svetilnostjo.
Sem jih po parih mesecih menjal ker res svetjo kot sveča za na britof.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kupil v topdomu tiste v akciji po 3 evre, 21W, made in germany piše, delujejo ok, zmerno hitro dobijo končno svetilnost, svetijo dost, o trajnosti pa čez kakšnih 5 let ali ve (upam
wink-1.gif
).

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
meni je tista varæna od elektra crknila po 5 mesecih redneuporabe v kuhinji, kjer se sicer veliko vklaplja / izklaplja. Hvala lepa za take rože, 4 € na pol leta ???

A obstajajo takšne varčne, ki se jih lahko poljubno veliko prižiga in da resnično delujejo 5+ let?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Pomoje si mel smolo. Od elektra so kvalitetne OSRAM sijalke. Naša deluje zelo dobro.

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Pomoje si mel smolo. Od elektra so kvalitetne OSRAM sijalke. Naša deluje zelo dobro.

Naša pa je že crknila kak mesec nazaj...