Verjetno bo zdaj za problem res kriva baterija, ker se brez polnilca hitro sesuje, kar sem opisal se pa dogaja s priključenim polnilcem. S priključenim polnilcem ga niti ugasnit ne morem, verjetno je za to potreben večji tok, ki ga polnilec ne premore.
Problem baterije nameravam rešit z baterijami ACTIV, ki se občasno dobijo v Hoferju po 4 € 4 baterije AA ali AAA. So take ki se s časom malo spraznijo, nabavil sem jih že kar precej pa še nisem naletel na kakšno slabo. Uporabljam jih v baterijskem sesalcu, ki potegne velik tok in delajo celo bolje kot so orginalne 1400 mAh. Uporabljam jih v LED bateriji, ki se malo uporablja in zato polni, pa kar dolgo zdržijo brez polnjenja, v enem starejšem fotoaparatu se tudi obnesejo, kar ga malo uporabljam. Zlotat skupaj mi jih ni problem, uporabim močnejše spajkalo, da lotanje in s tem segrevanje traja čim manj časa.
V Spar imajo občasno akcijo baterij SiM PEX ko plačaš ene, 4 kom, vzameš dve za 7 € tako dobiš 8 baterij, kar je tudi poceni in ne ravno slaba varjanta za nemške baterije, v Lidlu se dobi včasih Tronic 4 baterije za 4 €.
So pa starejše baterije po mojih izkušnjah precej bolj trajne kot nove, 20 let stara baterija iz Sony video kamere ima še vedno 2/3 moči, novejše stare 5 let so pa komaj še uporabne.