Barvanje zarjavele kovine

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Živjo,

Imam en kovinski drog, cca 170cm, vkopan na prostem in posledično oranžno zarjavel po vsej dolžini. Rad bi nanj namontiral nekaj zato ga moram prej pobarvati na črno.

Najlažji način da se ga pobarva? Kakšna kemija, ni elektrike blizu da bi brusil, na roke se mi pa res ne da. Potem pa navaden emajl ali kakšna druga zadeva?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Za Ferosan potrebuješ suho vreme s čim manj zračne vlage. Pokliči v Regeneracijo v Lesce, imajo boljši pripravek za to.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Sem klical v bauhaus za ferrosan in mi je priporočil neko zadevo ki gre direktno gor brez ferrosana. Grem jutri ppgledat

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Dobi se bravo, ki jo lahko nanas as direktno na rjavo površino (mislim daje od Colorja). JE sicer dražja a ni potrebno površine prej pripravljati.

Kako se dejansko obnese žal ne bi vedel.

(sam bi vseeno potegnil še s šmirgel paprijem - vsaj do meje da je površina gladka).

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Za Ferosan potrebuješ suho vreme s čim manj zračne vlage. Pokliči v Regeneracijo v Lesce, imajo boljši pripravek za to.

Tole ja ta zadeva,odlična stvar!
Rjasto plast ti spremeni v temno zeleno plast,ki zgleda kot bi zadevo premazal s prozornim lakom,in jo lahko kasneje prebarvaš! Čeprav bi pa vseno priporočal,da se rjo pred tem odstrani,vsaj na hitro,če gre za debelejšo plast...
Dobiš pa zadevo tudi v Bauhausu

http://www.regeneracija.si/antikorozin-ekstraodstrani-rjo-osnovno-zasciti-kovino.html