Barvanje avta, koliko €?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Za pobarvat bi bil manjši karavan metalik srebrne barve in sicer komplet levi bok (blatnika, oboja vrata), havba, prednji odbijač, zadnja vrata in zadnji odbijač. Na vsakem delu je večja praska. Morda se da kaj sčarat brez barvanja celega dela?

Koliko €vrčkov bi bilo tole? Kakšna je kaj cena m2 metalik barve?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Kar se "čaranja" tiče ti bo povedal mojster po ogledu avtomobila.

Načeloma velja, da lahko pobarvaš do roba / preloma, ker tam se svetloba itak lomi in lažje zakriješ prehod med novo in staro barvo. Hudič je v tem, da imajo novejši modeli vedno manj teh robov, je vse nekam zaobljeno.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Moj pa še ma robove
cheer.gif
to mi pa še na misel ni prišlo

Ampak a niso te metalik srebrne zajebane za odtenek ujet
rolleyes-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
En bok + dva odbijača + prtljažnik = min. 300 EUR. Šalabajzerji mogoče manj.

Ura dela je približno 30 EUR, barvo je bolje obračunati po teži, ne po površini, ker je vse odvisno od števila slojev.

Avto je že pokitan ali ne?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma ni..na vsakem delu je cca 10cm dolga praska do temeljne barve, ena je pa do pleha (tako sklepam ker je že rjavela). Pa na enem blatniku je mini vdolbina za poštimat. To bi bilo vse.

Se morm mal pozanimat za dobre ličarje na relaciji KR - Kamnik.

Ambrož Lahovče?

En vem da je v Mostah.

Drugi na Lužah.

V bistvu še nikoli nisem avta štrihat dajal
rolleyes-1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
To se da tudi lokalno poštimat in zna bit, da te za kompletno štrihanje najprej niti ne bi jemali resno. Pojdi do vseh možnih, zberi ponudbe pa malo poročaj. Konec koncev boš brez avta par dni, tako da se moraš pravilno odločit. Pa tudi po nepotrebnem se nima smisla spuščat v to, da ga picneš v nulo, če ga boš recimo čez dve leti prodal ...

Pričakuj, da ličarji ponavadi nimajo cajta kot recimo vulkanizerji ali avtoelektričarji. Trofit na res dobrega mojstra je kot loterija. Jaz imam recimo raje, da mojster dela v lastni režiji, brez delavcev. Več ljudi, več napak.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No naj še priznam da sem že nekaj sam popravljal in seveda vse zafukal
redface-1.gif

Tako da je sedaj verjetno še težje popravt
bonk.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Se mi zdi, da si malo že zašel. Daj ostre fotke gor, ko boš mel fajn opran avto, pa se bo malo lažje pogovarjat.
Odvisno je, kaj in kako si kaj sam delal.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Moj je vsa nabit od toče (astra G 2000leto) pa so me vprašali 1300 € za popravit in pobarvat (celega)..........pa nima smisla ker je cena avta nizka in se bom kar s takim vozil pa čeprav ga ne mislim prodajat.

Pa ni grd avto....daj sliko gor pa ti bo kdo znal lepo svetovat.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Ma ja, po drugi strani boš pa brez zadržkov šel to pokazat mojstru, ki ima najverjetneje 20+ let izkušenj v tem poslu. Naj te je raje pred takimi sram.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Če kaj pomaga, ga lahko predlagamo vnaprej.

Potem ne bo nobene škode in boš lahko brez bojazni limal svoje mojstrovine, ker nick bo že "osvojen"
wink-1.gif