barabce

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
So tud barabe vsi skup no..Včer kliče žena na en servis, da bi ji zamenjali sprednji žarnici pa eno pozicijsko, pa zadi je crknila žarnica za osvetlitev tablce. Pa so ji kao dal filing , da nimajo pojma, da nej pelje na KIA servis.Peljeva tja..tip se zamudu 7 min da je vse to zamenjal, za ceno 40 E. NEkam dost je to koštal.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
veš kako je blo, 17 e so ble žarnce vse, 18 e delo, ostalo ddv.. feler, zato k sm verjel, da to res lahko nardijo sam na KIA servisu. pol pa pogledaš pod haubo pa vidiš da sploh ni treba se dost matrat, pa tud ni treba originalnih KIA žarnic( kar so tud prbijal po tel) ampk navadne H7

B81

22. jul 2007
37.655
10.948
113
Ni res.
Imajo predpisan interval za vsako stvar in ne verjamem, da je ena ura za menjavo žarnice (je pa tudi mogoče, ker pri enih lahko narediš ninja trening zraven)...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik feler pravi:
In zakaj ti nisi zamenjal žarnica na avtu?

467716-post_slo.gif

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
vse skup je 7 min trajal, ...bi mogl pol te intervale prilagodit drugač, ne na eno celo uro..

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Drugič zamenjaj sam in ti garantiram, da ko boš prvič to delal, da ti bo vzelo vsaj 30min za zamenjat 3 žarnice, vmes bi verjetno še kaj odlomil če bi hitel. Koliko bi računal ti za pol ure dela? Računaj da moraš potem izdat še račun (to gre tudi čas) in račun se potem še računovodsko fakurira (čas/cena računovodkinje).

Skratka ponudba in povpraševanje, dokler je folk pripravljen plačat nekaj kar mu prihrani čas potem je to čisto OK cena. Za take male posege je pa itak 50% časa nezaračunanega (recimo serviser ki ravnokar menja glavo na mašini mora delo pustit, si umit roke, zamenjat žarnice, predat stroške tajništvu, in se spet psihično pripravit na malo bolj resno delo).

Glede cene žarnic pa mislim da sicer prideš ceneje skozi če kupiš na petrolu "iskrine", samo kvaliteta je tudi primerna. Uradni servisi imajo ponavadi brandname žarnice, ki spadajo v top kvaliteto (recimo VAG ima Osram in to najboljše modele) in cenovno niso ravno presežki od normalnih cen na trgu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.019
11.143
113
več cajta je porabil po telefonu pa da je avto tja pripeljal, pa še tam je moral čakat. Kekec pač, razen če to počne med delovnim časom.
wink-1.gif
potem pač krade čas delodajalcu ali državi.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Zaračunali so res too much, samo pač takšno ceno imajo...zdej veš za drgugič.
Drugače pa res, prvič se mogoče namatraš potem pa gre. Sam sem zamenjal Xenonke na avtu, čeprav so original še delale ampak je po šestih letih upadla svetilnost. Lepo sem kupil žarnice po 35 EUR komad, in porabil cca. 45min za eno (ker je vse tako nametano okoli luči), roke so bile spraskane, prišparal pa ogromno. Delajo že 6mesecev BP. Na servisu bi notri ruknili original, pa še računali delo...vse skupaj bi bilo ohohohohoho denarja tako da...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
A nima kia 7 let garancije? Sem bil ravno na servisu, ko je nekdo pripeljal i30, ker mu je crknila žarnica. Serviser je pred delavnico vzel žaromet ven zamenjal žarnico ter zmontiral nazaj. Stranka pa hvala lepa in nasvidenje
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kia je samo še v cca. 30% lasti hyundaija in si ne delita ničesar razen hyundaijeve tehnologije. Niso iste tovarne, posredniki, servisi...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
So tud barabe vsi skup no..Včer kliče žena na en servis, da bi ji zamenjali sprednji žarnici pa eno pozicijsko, pa zadi je crknila žarnica za osvetlitev tablce. Pa so ji kao dal filing , da nimajo pojma, da nej pelje na KIA servis.Peljeva tja..tip se zamudu 7 min da je vse to zamenjal, za ceno 40 E. NEkam dost je to koštal.

Res so barabe no...ženo so mi zrihtal, ker sam nisem/ne znam žarnice zamenjat, pa še 40€ so ji zaračunal...packi :dvarozasmajlijakisebožata:
In vse tri žarnice so ji včeraj na enkrat crknile, res
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
A nima kia 7 let garancije? Sem bil ravno na servisu, ko je nekdo pripeljal i30, ker mu je crknila žarnica. Serviser je pred delavnico vzel žaromet ven zamenjal žarnico ter zmontiral nazaj. Stranka pa hvala lepa in nasvidenje
confused-1.gif

Pri Toyoti ti baje še xenonko zamenjajo zastonj, če je avto v garanciji. In za Avensisa (prejšnji model) to pomeni nekaj več kot 300eur stroškov
smile-1.gif

Klikenzi -> Kot kaže ima Kia normo menjave 12min in 13EUR (glavni žaromet, torej naprej).

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Vceraj sem na bencinski opazil, da mi je crknila zarnica na tablici, sem bil ravno na Ptujski(MB) pa se mi ni dalo samemu hebat ter zavijem mimogrede na Selmarja. Delal isto ca 7 min., placal samo zarnico 1,8€ pa adijo. Pac poznajo pa znajo poskrbet za/obdrzat svoje stranke.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Da bi pa v knjigo z navodili malo pogledal, bi te pa vejetno kap zadela.Čisto prav, da so ti toliko zaračunali, šola za drugič.
priden.gif