Ja vedno manj je takih bankomatov, ki ne računajo (tudi na splošno po svetu). Čisto konkretno iz seznama zgoraj, hrvaški Auro Domus, ki je naveden kot fee free (as of Aug 2019), mi je decembra 2021 želel za dvig 100HKR računati 135HKR brez konverzije (oz slabih 18€) ali 20,20€ s konverzijo.
Seveda sem skenslal in šel dalje, ker nisem nujno rabil. Našel nato slučajno drug bankomat (OTP, nisem pa ziher), ki je zaračunal samo tistih 100HRK, kar mi je potem crypto.com konvertiral v 13,12€.
V Grčiji pa poleti recimo nisem uspel več najti bankomata, ki ne bi računal 2.5-4€ za dvig, čeprav je € območje. Menda obstaja še neka banka, ki ne računa, ampak nisem nikjer v bližini videl njihovega bankomata....
Načeloma sicer največ dvigujem (če že res moram dvignit, sicer itak vse kar lahko plačujem s kartico) s kombinacijo Curve kartice + poljubne debetna (večino crypto.com), kjer nastavim, da mi naprej zaračunajo v lokalni valuti (na hrvaškem recimo spremenim valuto na HRK), tako da so dvigi do 200€ dnevno brezplačni. Seveda pa to ne pomaga pri feejih, jih zaračunajo sami bankomati kot tale primer zgoraj.