Bančna kartica in sprememba gesla na bankomatu

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Pred karatkim sem dobil novo BA kartico in geslo .Ker imam kar nekaj gesel sem se odločil ,da poiščem bankomat in zamenjam geslo.
Odkucam geslo ,ki sem ga dobil v kuverti grem v meni sprememba gesla in dvakrat vpišem novo geslo.
Na koncu dobim potrdilo ,da sem spremenil geslo in to je to .Preprosto!!

Vendar mi kot sistemcu žilica ne da miru ,da sprobam novo kartico z spremenjenim geslom ,probam enkrat davakrat trikrat in bankomat mi kartico požre.

Ne vem kaj sem ga polomil vendar sem prepričan ,da sem postavil pravo geslo .Očitno tudi banke niso več kar so bile.
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Kaj pa če mora minit 24 ur, oz polnoč, da sistemi zabeležijo novo geslo?

Zgolj ugibam.

Zakaj pa si še tretjič, če ti je že prvi dvarkat reklo, da je geslo napačno?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Zato ker nisem vedel ,da ti jo tretjič požre......................................

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
bo treba na banko po drugo kartico in drugo številko.
pol pa spet spremenit in ne spet takoj probat, če prime. sploh ne trikrat
grin1.gif

lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Nekatere nove 'pametne' kartice ne dopuščajo spremembe pin kode. Verjetno si dobil eno izmed takih, navadno so opremljene s čipom.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Tudi na novih karticah s čipom se da spremeniti kodo, sem spremenil prejšnji teden.

Saj nisem rekel da na vseh, pri eni moji kartici od banke Koper sem dobil zraven navedeno, da se PIN ne da menjati, spet pri drugih se da.

anc165

Pripravnik
22. jul 2007
157
0
16
Komaj čakam ,da dobim novo Pin kodo in jo grem spet spreminjat.Kartico sem že dobil nazaj.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Mogoče je bil pa tle problem... v kolikor mi je znano, sprememba gesla rata samo pri matičnih bankomatih. Se pravi če imaš NLB kartico in greš spreminjat pin na bankomatu banke celje, ti ga ne bo spremenil. Sprememba bi pa šla čez, če bi to naredil na "svojem" bankomatu. Se mi zdi
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tuji bankomati ti spoh ne ponudijo opcije "Spremeni PIN" v meniju. (možno pa da so izjeme)

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Tip na banki mi je rekel naj naslednjič probam na banki zamenjati pin ,ker mi potem lahko kartico vzame ven takoj,ni potrebno čakat en teden da kartica pride nazaj.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik paci pravi:
Tip na banki mi je rekel naj naslednjič probam na banki zamenjati pin ,ker mi potem lahko kartico vzame ven takoj,ni potrebno čakat en teden da kartica pride nazaj.

To sigurno ni mogoče, ker banka nima dostopa do samega bankomata, da bi posegala vanj. To lahko naredijo samo tisti, ki filajo denar. Pa še od tam mislim, da gre v centralo in šele potem nazaj na matično banko.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Imaš dve možne opcije za tvojo napako.

Izbral si bankomat, ki ni bankomat tvoje matične banke.

Če si izbral pravilni bankomat ter si opravil uspešno zamenjavo PIN kode ne bi smel takoj vstaviti kartico v bankomat, ker se bankomati ne ažurirajo vsako sekundo, nekateri so zelo ažurni, nekateri malo manj ažurni. Vsekakor bi moral počakati nekaj časa preden si kartico ponovno vstavil v bankomat.

Nove kartice ti ne bo potrebno izdelovati. Kartica te bo čakala v tvoji poslovalnic, lahko pa jo tudi sam prevzameš v glavni enoti banke.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik paci pravi:

Tega zaposleni v banki ne smejo storiti, če imajo pogodbo z oskrbovalci bankomatov. Če pa banka sama oskrbuje bankomat, ki se nahaja v sami banki, potem pa ni problem. Vednar to velja samo za manjše banke. Če boš povedal o kateri banki je govora bo lažje. Oskrbovalci ti lahko vrnejo kartico nazaj samo pod pogojem, da je tvoja matična enota poslala dopis na matično enoto oskrbovalcev, seveda moraš imeti osebni dokument o sebi (vozniška ni osebni dokument).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Si prepricana da traja cel teden ? Meni so povedali isto. Ocitno ljudje, ki za bankomate skrbijo, to naredijo se isti dan in ne komplicirajo s posiljanjem naokoli.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Včasih traja tudi več kot 2 tedna, odvisno kako pogosto se oskrbuje bankomat. Vzdrževalci bankomatov ne pošiljajo kartic naokoli, oni jih samo popišejo ter prinesejo v zbirno enoto.
Obstaja pa recimo hitran intervencija, ko ti kartico uredijo v roku nekaj ur. Odvisno od razloga ter morebitnih poznanstev.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:(vozniška ni osebni dokument).
A res ne ?
Sem mislil, da vsak dokument s sliko, izdano "s strani države".
Sem slišal, da se je en tip vedno legitimiral z eno čudno člansko izkaznico, ki pa je bila veljavna kot osebni dokument, ker je pač ustrezala pogojem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Si narobe dojel. Je dokument (za bančnega oskrbnika ne), samo z vozniško ti oskrbovalec na licu mesta ne bo dal kartice.