balkonska vrata kot stranska vrata?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
med ogrevanim delom hise in neogrevano podstreho so bila do sedaj navadna notranja vrata. ob temperaturah nad nic, so vrata opravljala svojo funkcijo bp. ce pa je bilo hladneje, je vrata posteno zvilo. in posledicno niso vec dihtala.

ker iscem cenovno ugodno varianto (kar stranska vrata, ki so odprna na zvijajne pri vecjih temp. razlikah niso), mi je prislo na misel, da bi vgradil kar lesena (ali pvc) balkonska vrata. edini problem tukaj vidim, da jih od zunaj ne bi mogel odpreti. se da na balkonsko okovje zmontirat neke vrste kljuko, da bi jih lahko odpiral z obeh strani?

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Verjetno ti vsak prodajalec oken to proda kot stranska vrata. Sam imam dvoja taka vrata, da se ujemajo z okni. Edina razlika proti normalnim balkonskim je, kolikor na svojih vidim, okovje in izvedba praga. Pri tebi bo verjetno namesto zasteklitve navadno polnilo.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Jaz imam lesena balkonska vrata z vgrajeno kljuko na obeh straneh in ključavnico. Vrata se lepo zaklenejo v zaprtem položaju in tudi
v oberlicht položaju, tak da ni problemov.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Obstaja okovje za balkonska vrata da lahko imaš kljuko na obeh straneh in cilinder za zaklenit.
Tak da povprašaj prodajalce, če pa ne ve tega pa itaq ni kvalificiran za svoje delo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
e moj hanzi.
Pa mišljeno je da ima kljuko na obeh straneh, torej je proizvajalec predvidel še cilinder,ker se balkonska vrata montirajo ponavadi na teraso.
Sedaj če bo pa en Erics to montiral na podstrešje , pa res ne bodo cele proizvodnje zanj menjali .

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.059
74
48
Ne kompliciraj z balkonskimi vrati, ker bo verjetno kar drago in na pol fukncionalno. Raje vzemi ojačana notranja vrata imaš razne variante odvisne od temperaturnih razlik. Mene so prišla za prehod hiša-garaža od Lip Bled cca. 400 € (krilo 85x210+podboj+rostfrei kljuka+montaža). Ima pa tudi dobra in ugodna vrata proizvajalca Garant uporabnik mihavozi na forumu PSS.