Balkonska ograja na Primorskem

Dorjan

Pripravnik
22. avg 2009
33
0
6
Koper
Zanima me kakšno balkonsko ograjo svetujete?
Hiša je obrnjena na južno stran,že več kot deset let imam lesene letve iz bor-a.Kljub vsakoletnemu barvanju so že vse razpokane in letos jih bo potrebno menjati.Vročina,sonce in dež naredita svoje pač.....
Mogoče je krivo to, ker sem jih barval z BELTOP- om.Lak je namreč popokal in voda je pronicala skozi???????????'
Mi svetujete leseno-kakšen les,pvc ali kar železne letve,vendar tudi železno je potrebno barvati.
Hvala lepa vnaprej
sprasujem se.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Inox? (res da je draga)ali Žželezna + prašno pobarvana, cinkana? Če boš dal nazaj leseno je pomemben tudi premaz. Pri nas imamo macesnovo + premazano s sikensom.. Če je zadeva premazana kot se spodobi je 1 liga.

Nazadnje urejeno:

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Pri nas imamo tudi bajto obrnjeno na južno stran in smo najprej naredili ograjo iz betona (višina nekje malo nad koleni), pol smo ga z zunanje strani obložili s kamnom, z notranje pa s ploščicami. Na vrh tega betona smo dali granit, z zunanje strani pa smo še postavili ograjo iz inoxa (notranji rob inoxa je na zunanjem robu betonske ograje obložene s kamnom), tako da se lahko še usedeš oz. nasloniš na granit, lahko gor kaj odložiš ipd.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
če boš dal nazaj les, ti lahko svetujem samo barvo Sikens, ki se mi je res dobro obnesla!

Bi pa jst razmislil o inox varianti, ki je večna in praktično z njo ni dela!

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Jaz sem dal doma aluminij in je stvar rešena. Ni poceni stvar,
imaš pa mir (od barvanja). Če imaš viška denarja, pa vzameš še imitacijo lesa.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Slikaj fasado, da vidimo kak material in oblika bi pasala gor.

Ker tukaj ti bo vsak tupil samo tisto kar ima sam na balkonu, kdor nima balkona ti pa podiranje svetuje...