Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
...torej rabil bi progam, ki bi mi ob vklopu računalnika (ali pa ob določeni uri) zazipal vsebino direktorija in ta zip poslal na elektronski naslov. Je kdo testiral kaj podobnega? Vsak nasvet dobrodošel.
Če ne boš našel takšnega programa naredi skripto, ki ti bo to naredila sam, saj je preprosta. Se pravi, prvo kompresiranje in nato pošiljanje tega fajla naprej na tvoj emai. Celotno BAT skripto daš v schedule task, nastaviš čas zagona in je stvar rešena.
jaz bi rabil podobno, le da bi vsebino poslalo na ftp. Tezava bat datotek je ta, da jim ne mores ukazat kaksne username in passworde naj "vtipkajo", saj se prejsnji ukaz /ftp/ se ni koncal....
Ima kdo kaksno idejo oz nasvet za kaksen program v tej smeri?
Primer pošiljanja datoteke na FTP z .BAT datoteko:
Koda:
@ECHO OFF
set ftp_server=ftp.server.si
set username=uporabniško_ime
set password=geslo
set file=c:\temp\mb\*.txt
>skripta.ftp echo %username%
>>skripta.ftp echo %password%
>>skripta.ftp echo prompt n
>>skripta.ftp echo mput %file%
>>skripta.ftp echo bye
FTP -s:skripta.ftp %ftp_server%
del skripta.ftp
Citat: Uporabnik Mirko pravi:
Primer pošiljanja datoteke na FTP z .BAT datoteko:
Koda:
@ECHO OFF
set ftp_server=ftp.server.si
set username=uporabniško_ime
set password=geslo
set file=c:\temp\mb\*.txt
>skripta.ftp echo %username%
>>skripta.ftp echo %password%
>>skripta.ftp echo prompt n
>>skripta.ftp echo mput %file%
>>skripta.ftp echo bye
FTP -s:skripta.ftp %ftp_server%
del skripta.ftp
OK....
>skripta.ftp ti zgenerira datoteko
>>skripta.ftp echo username ti v to datoteko vpise username....
hm... zanimivo za poskusit. Zadnjic sem take zadeve delal 1997 leta
Lahko tudi tako. Samo ne smeš tako narest pri username in password, ker če je >>skripta.ftp na koncu, doda še nek prazen znak in potem username in password ne primeta. Sem se enkrat kar mučil s tem problemom, potem sem pa prebral ne enemu forumu, da je treba tako narest.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.