back up emailov - IncrediMail

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Yo ..

Zdaj sem pred formatom compa in imam v IncrediMailu cel kup emailov, ki niso backupani.
Imam eno mapo DIAPROJEKCIJE, v kateri je ok. 300 diaprojekcij, pa seveda Inbox in nekaj malega Sent Items.

A bi se dalo vse to nekako spravit na drug disk E:, da bi ob ponovni inštalaciji windowsa xp potem spet vse to uvozil v program?
Za backup pravi IncrediMail, da je limit 2gb, tega je pa dosti več. Že shranjevanje vsake projekcije posebej bi trajalo dolgo.

Any hint??
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Yo ... eno podvprašanje:

Sem naredil backup emailov s temle IncrediMail tool-om. Tale ustvari *.cab arhivček, ki se ga potem importa nazaj v program.

Zdaj sem pa inštaliral eno malo bolj LITE verzijo WindowsXP (zelo oskubljena verzija) in se mi pojavlja problem, ker tegale cabinet (*.cab) arhivčka ne morem vnesti nazaj v IncrediMail.

Ko kliknem namreč na BROWSE, imam možnost pomikanja le po mapah (tale cabinet file je torej mapa), tele *.cab mapice pa ni pod BROWSE mogoče nikjer najti! Zato se mi poraja vprašanje, če bi rabil mogoče kakšen dodaten tool za windows, da bi videl tudi tole *.cab mapico, ker drugače ne bom mogel uvosti nazaj emailov.
bonk.gif

tnx

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Vidim, da ga odpre tudi Windows Explorer.
smile-1.gif

Drugače pa vidim, da nekaj veš, pejmo po vrsti, prosim!

V help centru piše:
Note: If your IncrediMail data is saved in more than one 700MB file, you must copy all files before attempting to retrieve your IncrediMail data. ->>> Tega stavka ne razumem! Ali ima to kaj veze s tem, ko praviš, da potem skopiraš nazaj?? Moj *.cab je velik ok. 1.2gb.

Moralo bi biti tako:
et112002_3.png

Je pa tako:
incredimail.jpg

*.cab file se nahaja znotraj te mape, ki je kliknjena in ki se je ne da odpreti.

Help????
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
em nevem zakaj se jebes s tem .cab fajlov pa nekim backup toolom. na linku ko sn ga dal gori mas po mapah vse zlozeno, tisto si prekopiraj vstran, nato pa nazaj skopiras.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Stein, ti tudi recimo ne bi imel pojma, kako se dela s Cabinet fajli??
Jaz bi jih probal odpakirat s programom 7-zip.

(s tem, da jaz sploh ne bi Incredimail-a uporabljal
wink-1.gif
)

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
em nevem zakaj se jebes s tem .cab fajlov pa nekim backup toolom. na linku ko sn ga dal gori mas po mapah vse zlozeno, tisto si prekopiraj vstran, nato pa nazaj skopiras.

Tisto, kar si dal ti, je za:
Animation, Ecard, Emoticons, Image, Skins, Notifier, Letters, Sound.

Torej za razne tvoje nastavitve in add-one, ki jih imaš za uporabo Incredi Maila.

Jaz pa rabim le moje emaile, za kar ima pač IncrediMail poseben backup tool, ki ustvari arhivček teh emailov v *.cab formatu.

Zdaj pa jaz naj bi uvozil tale *.cab arhivček, vendar ne gre, ker mi tega arhivčka ne pokaže kot mape. Samo v tem je problem, drugo je vse tako kot mora bit.
crazy1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

wink-1.gif
)

Ja, ok, to sem tudi naredil, odpakiral in dobil en registry file ter polno mojih emailov, kar pa praktično nič ne pomaga, ker je to le vsebina arhivčka. Program bi moral arhiv sam uvozit, ampak ne morem dostopati do njega!!!!
frown-1.gif

PS: IncrediMail uporabljajo mati.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Lahko probam, samo dvomim.

Ker emaili so bili razdeljeni po mapah in sam arhiv je bolj kot ne nek kompleks, ker imajo emaili tudi priponke ipd.

Pa štos je, ker sem že pred 18imi urami pisal na IncrediMail support in jim res podrobno razložil problem, oni pa ne bi odgovorili. Poleg tech support jim pa piše, da so znani po svojih ultra hitrih odgovorih.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mislim, da bo ratalo ... zdaj nekaj importa, gre pa za drugačno proceduro oz. je tam en trik.
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

wink-1.gif
)

Ja, ok, to sem tudi naredil, odpakiral in dobil en registry file ter polno mojih emailov, kar pa praktično nič ne pomaga, ker je to le vsebina arhivčka. Program bi moral arhiv sam uvozit, ampak ne morem dostopati do njega!!!!
frown-1.gif
Ja, zdaj v onem prej omenjenem dialogu, ko je možno samo mape izbirati, izberi mapo, kamor si odpakiral vsebino CAB fajla.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To sem tudi probal, pa ni šlo ...

Šlo je pa takole: najprej sem razpakiral tale *.cab file nato pa izbral opcijo za Import Message-ov (torej ne za Import celotnega fajla, kompleksa, sistema). Potem sem mu pokazal pot, kjer so spravljeni odpakirani emaili, ostalo je pa naredil sam in tudi pravilno razvrstil emaile po mapah.

Hvala za namige, žal bo 100 ALTov ostalo na mojem računu. Pa drugič!
zmaga.gif