Očitno nisem bil dovolj jasen.
Najprej tole. Če ni jasno ali sta se pogovarjala bruto ali neto. Zakaj bi moral potem on popušit vse, če je on mislil da gre neto, podjetje pa da gre bruto. Meni tole sicer kaže na to, da sta se nekaj na hitro ustno dogovorila, sedaj pa podjetje hoæe priti čim ceneje skozi. Seveda so mu povedali, da bo dobil 100 enot, nihče pa mu ni rekel, da je to bruto. Zato sem mu napisal naj vztraja, da so se pogovarjali za 100 enot neto. Mogoče se pa potem dogovorita za 90 neto in bo volk sit in koza cela.
Glede avtorskih pogodb in bruto neto je pa tako. Na pogodbo že napišeš bruto znesek, drugače se je itak ne da napisat.
Samo ko pa se določa koliko bo pogodbenik dobil pa imam sam pač takšne ljudi, ki jih zanima samo koliko bo dobil neto in če mu tega vsaj približno ne povem, ni šasn da se kaj dogovoriva. Ker je moj interes da človeka dobim, se pač najprej dogovoriva, približno koliko neto bi to prišlo, potem pa iz tega izračunava bruto. In to sem v prejšnjem odgovoru tudi hotel povedat.
Glede tega kam pade na dohodninski lestvici pa ne pretiravaj.
Veš v realnosti običajno ni vse kot po regelcih. Je treba kdaj tudi kaj poenostavit in razložit in su tudi pomagat med sabo.
Ker če bi jaz našim, ki jih imam preko pogodb rekel, da če ne znajo zračunat neto, naj si odprejo s.p., me vsi v rit sunejo in grejo drugam, kar pa zagotovo ni moj interes.
Pa še glede računovodstva. Ne vem kaj te muči, da mi v vsakem postu poudarjaš, da ne morem biti računovodja. Da ti bo jasno, računovodstvo vodim, zaenkrat brez večjih problemov, skozi sem dal že vse inšpekcije, kar jih je pri nas in nisem dobil nobene kazni. Glede tega koliko smo prihranili pri davkih v primerjavi s prejšnjim računovodstvom pa ti ne bom govorili.
Ne vem mogoče bi bil pa ti rad, pa ti ne uspe biti?