Avtooptika MAribor

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Zdravo
cheer.gif

Kolikor sem prebral, tudi tukaj niso mehaniki enako dobri.
Bil sem pri AMZS nekaj let nazaj, zdaj pa sem klical nekega privatbnika na Šentiljski v MB in mi je rekel, 30 minut, 30 eur za optiko.
Pa še nazaj me je poklical, tak da neke gužve menda ni....
Torej, kam it? AMZS, Šerbinek??
confused-1.gif

Bili so menjani zadnji amortizerji, pa že to pred 3 k km, pa zdaj sem še dal zimske gume gor, ker so prejšnje UG6 začele že 'razpadat', in avto, ko zavijam levo ali desno, prav bobni oziroma tuli, škoda gum (Dunlop SP WS M3).
rolleyes-1.gif

Hvala!
zmaga.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Kam torej na optiko v Maribor?

AMZS računa 45 eur, kar se mi zdi malo preveč.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Na amzs sem bil pred letom in pol. Plačal konkretno in sploh nisem bil zadovoljen, saj volan ni bil v pravilni legi. Govorili so, da je nevem kaj vse narobe na podvozju...
Sem potem čez čas peljal k enemu drugemu izven mb in je takoj ugotovil, da je bil razštelan en del (med končnikom in volansko letvijo, pozabil kako se reče). Ustrezno privil, naredil optiko in je bilo vse ok...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Na amzs sem bil pred letom in pol. Plačal konkretno in sploh nisem bil zadovoljen, saj volan ni bil v pravilni legi. Govorili so, da je nevem kaj vse narobe na podvozju...
Sem potem čez čas peljal k enemu drugemu izven mb in je takoj ugotovil, da je bil razštelan en del (med končnikom in volansko letvijo, pozabil kako se reče). Ustrezno privil, naredil optiko in je bilo vse ok...

Men tud slabo naredili optiko v Ljubljani na AMZSju, pa isto govorili da vse narobe na podvozju
smile-1.gif

Optiko zrihtal potem pri Kanduncu (Grosuplje), AMZS pa reklamiral in so mi poslali kupon za tehnični pregled
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Mislim, da je več kot pol leta, odkar sem bil tam...nimam več računa da bi pogledal..

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ponavadi peljem k Živčecu na studence, do sedaj še nisem imel nekih problemov (cena pa 20 eur. če se prav spomnim).

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Ne me linčat samo vprašam:

Zakaj sploh hodite na optiko (vsi tisti ki ste pisali v to temo) ?
A to naredite vsakič ko gume menjate?
confused-1.gif

Zame je to neumnost.
stupid-1.gif

Izpit imam 12 let, avto že več kot 10 let in še svoj živ dan nisem avto imel na optiki.
Pa ravno tako menjam gume 2 x letno pa je samo menjava in centriranje v mojem primeru dovolj.

Nikoli mi ni nikamor avto zanašalo iz smeri ali pa kaj drugega , morda le malenkostno takrat ko je iz feltne odpadel stran t.i kviht.
V čem je fora,da folk plača 40 eur samo zato, da se da avto na ravnalno mizo in se nekaj čara na podvozju?
confused-1.gif

Sori , ampak to je zame taka neumnost kot preventivni servis klime (ponavadi delujoče in brezhibne), da mehaniki odirajo ovce, ki imajo očitno preveč denarja.

Pa brez zamere, moje mnenje pač

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Pri dveh avtih sem menjal amortizerje in takrat sem šel na optiko.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Na avtomobilu so se zamenjali amortizerji in vzmeti.

Glede klime pa imaš napačno mnenje. Pri klimi se ne čaka tako dolgo, da neha delovat, ampak je dobro recimo vsake 2 leti oz. 3 klimo vakumirat in napolnit, ker plin konstantno uhaja, prav tako se pri tem postopku menja olje, ki pa podaljše življensko dobo kompresorja.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Ko sem jaz menjal fedre sem šel k Živčecu na studence in je bilo vse ok.

B81

22. jul 2007
37.621
10.915
113
Misliš olje kompresorja? Katero se pa kupi?
Ker jaz že 3 leta nisem nič šaral okoli klime in včasih sploh ne dela, potem dam na najbolj vroče in ko ugasnem, začne delat spet...

Ima pa Šerbinek zdaj 40% off pri VZDRŽEVANJU klime, kaj pa to pomeni, pa itak ne vem, menda plin in pregled al kaj....
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Je šerbinek smse pošiljal ja, mislim da je pisalo da se gre za polnjenje klime. Kakorkoli, pred zimo so nudili tudi nekaj manjši,a vseeno kar velik popust na gume, pa so na eni internetni strani bile vseeno občutno cenejše, brez popusta. Pavzaprav je šerbinek bil še vedno med najdražjimi. Tako da bi jih malo z rezervo jemal. Akcije pregleda ali polnjenja klime majo ali pa bodo imeli v kratkem itak skoraj vsi.