Avtomobile bomo počasi odpirali kar stelefonom

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
ja, te moderne povezljivosti v avtomobilih so kul, sploh ko se vsako leto pri telefonih spomnijo kake drugačne tehnologije

pač menjaš avto vsako leto ali vsake 2 leti isto ko telefon pa je

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Čez 30 let boš za vožnjo oldtimerja rabil tudi oldtimer telefon
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sliši se kul. ni pa tudi neke znanstvene fantastike.
BT že sedaj imamo. BT v uri tudi ne nese daleč, tko da ni panike, da bi lovil po celem parkingu:)
app na telefonu in avto se pa pač malo pomenta in se odklene, nastavijo se sedeži... Lahk bi blo že pred 10leti, če bi se kdo spomnil:)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
Jah sej tehnika ni problem, sama logika, ampak zadeva mora delat, koje plus 40 in minus 20, to je bolj problem, Sej veš kako je s telefoni in ostalim crapom, ki jih menjvamo na leto ali dve. Dela al pa nedela, btk..Avte se ravno ne menjava tako, vsaj večina ne.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Upam, da se kdo spomne in nadomesti upravljanje volana s telefonom. Kot kvadrikopterje.

To bi bilo super. V bistvu bi potem lahko upravljal gor tudi klimo in radijo pa še igrice igral. Potem armaturne plošče sploh več ne rabiš. Namesto armature šank z mini barom pa dva kavča.

write.gif

2015Hot-2-4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-Toys-Phone-Android-App-Controllable-Drone-With-2.jpg

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Pol bo pa en jammer vklopu...pa boste vsi pod kontrolo na sihtu ko niti domov ne boste vec mogl
smile-1.gif

Btw vojska ma to metodo ze danes...pride s posebnim avtom ki ima oddajnike EM valovanja...in z EM sunkom skuri selenoid (senzor pozicije odmicne gredi)....pa kontrolira lokalne migracije...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
http://www.zurnal24.si/volvo-bo-kljuce-za-avto-nadomestil-s-telefonsko-aplikacijo-clanek-265594

podobne zadeve imajo pripravljene tudi že drugi ta večji playerji.

Kako komentirate? Meni se zdi kar kul. Na koncu glede varnosti, tisti ki ti hoče avto spizdit, ti ga tak al tak. al elektronsko ali s ključem.

Tesla to mogoča že kar nekaj časa. Uporabnik lahko preko telefona upravlja določene funkcije telefona in tudi vključi lahko avto preko telefona in to ne nujno, da si v bližini. Lahko si na drugem koncu sveta:

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Precej tehnoloških analfabetov je precej premožnih. Čeprav si lahko kupijo avto, kakršni koli si želijo, pa sami nimajo niti telefona niti tablice niti...
Obstajajo tudi premožni ljudje, kateri si lahko kupijo avto kakršni si zaželijo pa prenosnega telefona niti slučajno ne dovolijo niti v svoji bližini, kaj šele, da bi si ga sami lastili, saj se bojijo vohunjenja...

Če ne bo za te na voljo brezstična kartica jim bodo razni Volvi (in drugi, kateri jim bodo sledili) prodali kaj malo svojih vozil.

Potem pa je še tu izguba/kraja telefona. Hiter skok na kavo/sok pa telefon pozabiš v hiši. Telefon na dnu nakupovalne torbe. Prazen telefon...

Sam menim, da bo takšen način odklepanja vozil zgolj dodatna možnost poleg klasične kartice/ključa. Potem jo boš pač koristil ali pa ne.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
...Lastnik bo tako lahko mirno pozabil prave ključe doma, hkrati pa bo dobil tudi možnost, da svoj ključ veliko lažje deli z ostalimi uporabniki, če bo seveda želel...
tako je, telefon bo kvečjemu dopolnitev k obstoječemu setu ključev in ne nadomestek. jaz na to gledam pogojno uporabno. avtomobilske ključe imam običajnov eni jakni, včasih pa jih pozabim prestavit v drugo jakno in to opazim šele takrat, ko kljukam po vratih avtomobila in se ta ne odklene. v takem primeru bi mi prav prišel telefon v žepu. vse ostale funkcije pa bodo verjetno bolj igračke za enkratno uporabo. vsak si bo prvič naložil pametno aplikacija za avto, se pol ure igral z njo, potem pa se naveličal in pozabil nanjo.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Meni je čisto mimo. Tehnologija je preveč luknjasta, telefoni pa preveč občutljivi za kaj takega.
Ključ sem že neštetokrat vrgel po tleh, pa sem se vedno odpeljal. V času uporabe enega ključa sem zamenjal 4 telefone. Izgleda sicer zanimivo, upam pa, da mi še dolgo ne bo treba tega resno uporabljati oz. da bo obstajala alternativa v obliki klasičnega ključa.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
hm, sej logika za tem je tudi čisto enostavna...Drugače pa še poglej film o snowdenu (Citizen Four),kako se prisluškuje in koliko informacij na sekundo zmorejo NSA sistemi danes že prebavit. Tako da eno tako odpiranje avta ne more biti bau bau.