Avtomatska ročna zavora - Grand scenic 2 popravilo

moturer

Pripravnik
28. okt 2007
89
0
6
Včeraj nam je avtomatska rocna zavora zatajila pri Grand Scenicu II.
Po danesnjem pregledu pri mehaniku smo ugotovili, da je zatajila zajla na levi strani od sistema.
Ker je model Grand Scenic, se očitno ne da menjati zajle enostavno kot pri kratkem Scenicu. naj bi bila zajla vpeta direktno v sistem.
Na servisih tega ne popravljajo,,ampak želijo menjati kar cel sistem, ki pa je... strosek.

Po informacijah naj bi nekje znali to popraviti. Ali mogoče kdo ve, kje?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Na uradnih servis vedno menjajo cele sisteme pa čeprav ponavadi ni nikakršne potrebe po tem... Oglasi se do kazga "nepooblaščena" in še njega vprašaj za mnenje

moturer

Pripravnik
28. okt 2007
89
0
6
Sem bil pri nepooblascenemu serviserju, pa ocitno nima teh informacij, kako zadevo popraviti. Pozna kdo koga, kimbi vedel kaj vec o tem...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na RK (kjer si se tudi registriral) kontaktiraj uporabnika FUN in RIDDER za tvoj problem.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Hehe, nisi edini
smile-1.gif

Zatajila kot-se zategne, pa jo moraš mehansko odtegnt, al samo delno spusti, al ne je*e 5% ?

Problem je v notranji elektroniki. Servis ti zamenja celotni PCB, tisti, ki zna, ti zamenja 2 kondenzatorja in en čip.
Za svojega vem, da sem najdu enga iz Sevnice (kontakt ti lahko dam na PM), samo je vrjetno predeleč zate?
Ceno ima 170€. Na servisu je menjava elektronike in delo okoli 800€
stupid-1.gif
.

Kolk časa pa imaš tega Scenica? Ker pri meni je bil tudi ravno leva zajla problem
grin1.gif

Aja, pa ni problem v zajli. Problem je v levem motorčku, ker zajlo zategne, samo odtegnt je noče.
Da si prihraniš malo stroškov: dvigni avto, odtegni levo zajlo, ter spihaj/spucaj kanal, po katerem se zajla vozi. Notri se nabere kar nekaj svinjarije. Če ti še vedno nebo delal kot mora, boš mogu najdt enga, ki ti bo popravil električno vezje...

• Všeč mi je
Reactions: Sym

moturer

Pripravnik
28. okt 2007
89
0
6
Scenica imam 4 leta, je pa letnik 2007.
Do sedaj mi je samo enkrat zatajila, je pa res, da zajla ročne ne odtegne do konca. Mehanik mi je omenil, da se zajla ne odtegne in jo drži ta ovoj okoli zajle. Je nad auspuhom in je zaradi tega material precej bolj obremenjen. Če ji malce pomagaš, potlej se odskoči.

Če je ceneje za tolk everčkov, potlej Sevnica ni predaleč.
Bi prosil za kontakt
smile-1.gif

Hvala.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Aja, pri meni jo je 1x zategnil, pa je ni popustu, 1x je sploh ni hotel zategnit (kljub potegu ročke za ročno), 1x je spet vse normalno delal...

Imaš kontakt, povprašaj za tvoj primer, če ti bo lahko pomagal
smile-1.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Čisto normalno lahko popraviš to ročno.

Če ročna slučajno drži, da ne moreš ven dobit -> imaš zadaj v prtljažniku, pod podnom, čisto pri zadnjem odbijači, en tak zatilč, da
lahko ročno sputiš to avtomatsko zavoro.(samo to naredi, če ne moreš premikati avtomobila, ker drugače bo treba dat avto na tester in
odstranit opozorilo, za avtomatsko zavoro - gori lučka)

Nato pa je treba odstraniti mehaniem (črna škatla), ki je na sredini na katerega sta povezani 2 zajli (leva in desna)
Zajle je treba na zavorah pri kolesu pač sprostit (ven dobit)

Mehanizem (črno škatlo na sredini) je potrebno odpret in zamenjaš zajlo, ki je zanič (ali pa kar obe da ne boš čez pol leta spet šraufal
smile-1.gif
)

Potem pa vse skupaj nazaj sestaviš

Zajle se lahko dobi na servisu (sam morš bit mal bolj siten, ker nočejo prodati samo zajle - vedno imajo izgovor da se tega ne prodaja posamezno) ali pa greš nekam, kjer delajo te zajle po naročilu.

V tvojem koncu ne vem, v Ljubljani pa to dela en možakar v Fužinah

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Sem površno prebral. Sem mislil da je težava v zajli.

Potem pa menjava/popravilo elektronike

ghostrider

Zelenc'
8. okt 2013
1
0
1
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Aja, pri meni jo je 1x zategnil, pa je ni popustu, 1x je sploh ni hotel zategnit (kljub potegu ročke za ročno), 1x je spet vse normalno delal...

Imaš kontakt, povprašaj za tvoj primer, če ti bo lahko pomagal
smile-1.gif

Pozdrav društvo,

Imam isti problem na Scenicu II 2007.
Molim za kontakt majstora iz Sevnice, on mi se vidi najbliži Zagrebu, jer novaca za Renault servis nemam.

Unaprijed zahvalan
priden.gif

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Tudi meni je šla na Senicu letnik 2010. Imel srečo avto je bil pod garancijo. Novi računalnik za ročno pride 500€.

Nazadnje urejeno:

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Pa to ni res
stupid-1.gif
ni variante da mam kdaj tega vraga v avtu. Tud ene prednosti elektronske rocne ne vidim pred navadno.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Če bi bil iz LJ bi ti lahko priporočil dva stručkota za Renaulte. Delata sicer na pooblaščenem servisu, prav tako pa pomagata še doma. Če še potrebuješ, sporoči na ZS. lp

frend

Zelenc'
6. mar 2014
3
0
1
Pozdravljeni!
Tudi meni je začela avtomatska ročna nagajati na grand scenicu in sicer leva. Zajla mi je zablokirala, Zdaj je trenutno v redu, ampak bo potrebno servisirati. Servis svetuje seveda menjavo kompleta. Iščem mojstra, ki bi menjal samo zajle. Prosim, če ima kdo kak nasvet oz. kontakt, da mi ga posreduje. Sem iz SV dela Slovenije.
Hvala.

Skander

Pripravnik
14. mar 2011
240
1
18
Nad garažo
Moj mehanik ima enga človeka, ki to popravlja, za tel.št. piši na ZS. (posavje - dolenjska)
lp

Nazadnje urejeno: