Avto prodan v Nemčijo

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Lepo prosim za eno zadevo:

Vozilo je prodano v Nemčijo.
Vem, da se pri nas naredi prepis (klasična kupoprodajna??), odjava vozila, denar...

Ker kupec pride z letalom in se namerava z avtom vrniti nazaj v Nemčijo, kako je s tablicami??
Mojih več ni, ker je avto odjavljen. Obstaja kaka preizkušnja za tujino??

Hvala
roza.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Najbrž je najboljše če nemec prinese svoje tablice (preizkusne) dol pa se odpelje nazaj. Kolikor vem imajo oni najbolj liberalno izdajo teh tablic (rabiš osebni dokument, mogoče (kopijo) dokumenta od vozila in denar), pri nas rabiš en kup papirjev in potrdil da ti teta na UE (če je dobre volje) izda potrdilo in dobiš tablice (jasno v 14h dneh če kje kaj ne založijo).

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Bilo nekad "liberalno" - so precej zaostrili!

@puma (in ostali) - pepelim se (sipam se pepelom) - očitno pri nas res obstajo izvozne tablice - več tukaj.
(sem si pa jaz pred leti "zobe vun zgrizu" - pa takrat tega nisem našel)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A ne no. Še v isti uri je kupec dobil izvozne tablice (potem ko je predložil kupoprodajno pogodbo, prometno-istočasno odjavo iz prometa pri nas, plačal zavarovanje in tablice) in se odpeljal na Balkan...
NE moreš verjeti, vse to na tehničnih pregledih v Šiški...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Avto je imel veljaven tehnični pregled?
evil.gif
(sicer v konkretnem primeru to itak ni problem ker je očitno avto registriran in torej izpraven za na cesto očitno)

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Kot so ostali napisali SLO izvozne tablice in osnovno zavarovanje, ki naj bi se dalo urediti kar tam kjer delajo tehnični.
Ne bi pa priporočal, da on prinese dol "rdečih tablic", ker so namnjene izvozu iz D in ne uvozu, skratka bi lahko imel problem.
V obeh primerih nima kasko zavarovanja.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Lepo prosim za eno zadevo:

Vozilo je prodano v Nemčijo.
Vem, da se pri nas naredi prepis (klasična kupoprodajna??), odjava vozila, denar...

Ker kupec pride z letalom in se namerava z avtom vrniti nazaj v Nemčijo, kako je s tablicami??
Mojih več ni, ker je avto odjavljen. Obstaja kaka preizkušnja za tujino??

Hvala
roza.gif

Torej si denar ze dobila na trr? Mislm zanima me kaksen avto to imas da pride kupc z avionom v LJ ponj?