Avto po menjavi počene fedre bolj trd

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Na rednem letnem servisu so me opozorili da je zadnja leva fedra počena, čisto v spodnjem delu... bil sem presenečen, saj se pri vožnji ni nič čutilo. Ker so mi dali nenormalno visoko ceno, sem se odločil da to popravim drugje, ceneje. Fedra zamenjana, samo tista zlomljena, ne v paru, ampak od takrat dalje je avto trši... ne zelo, ampak se čuti. Zakaj?

Avto je Opel Astra H black and white serija, komaj kaj čez 80k km prevoženih.....

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Avto je sedaj zato trši, ker je pri polomljenih vzmeteh mehkejši. Lahko pa tudi tlak v gumah preveriš, glede na to da si bil na servisu, kjer je možno da so ti tudi gume pumpali.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Original uzmeti imajo ponavadi tri barvne crtice ki pomenijo lastnost . Ko kupis uzmet od konkurence navadno ni moc izbirati ampak je le en tip na volljo...ti pa si zamenjal celo samo eno... Veckrat se zgodi da ko se montira te nadomestne uzmeti se avto dvigne za kak cm napram originalu.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Trši je v celoti, spredaj in zadaj. Feder ni original GM, mislim da je Kayaba. Sicer pa je avto videti enako visok kot prej, tudi ne visi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Tako kot ne bi imel na enem kolesu gumo ene znamke in na drugem kolesu gumo druge znamke, ne bi imel različna fedra. Gume, fedre, amortizerje - to se menja v paru. Ne seri ga in zamenjaj še drugi feder, ker imata zdaj različne lastnosti, tega pa nočeš.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Človeka še nekako razumem. Mehanik, ki gre menjat en fedr oziroma mu ne uspe stranki razložit da se ne menja samo enega fedra je pa zrel za v rit zbrcat.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Na fiesti so mi menjal samo en amortizer, ko se je en ma v levi blatnik ruknu...
Sem jih vprašu zakaj en oba, pa je rekel, da ni panike, če samo 1.
Na original Ford servisu

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Človeka še nekako razumem. Mehanik, ki gre menjat en fedr oziroma mu ne uspe stranki razložit da se ne menja samo enega fedra je pa zrel za v rit zbrcat.

Očitno niso samo pri Oplu taki "strokovnjaki". Po prometni nesreči so mojega popravljali na enem izmed ljubljanskih Renaultovih servisov in tudi zagotovili, da ni nič narobe. Sedaj imam spredaj na eni strani nov feder in amortizer, na drugi pa kombinacijo z 240k km za sabo. Mater drekači...

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vem no... meni je na Modusu počila sprednja vzmet in se lokalec sploh ni hotel pogovarjati drugače kot o menjavi obeh vzmeti in ležajev vzmeti (amortizerjev)... Sem bil ob 150 EUR z delom...

Zakaj lokalec? Ker je bil avto praktično nevozen (bi lahko prerezal pnevmatiko), pa še v soboto je bilo... Je imel pa uro dražjo od pooblaščenca.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Avto ni v garanciji... Moj pooblaščenec ne dela ob sobotah in nedeljah (bogatija
smile-1.gif
)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Saj asistenca ni pogojena z garancijo.
Triglav ne nudi asistence?
evil.gif

Kaj pa nadomestni avto za cas popravila? Al je tako kot je bilo pri meni ko mi ni pripadal ker sem se privlekel do servisa s poceno cevjo za vodo (s kanistrom katerega sem redno praznil v ekspanzijo) Magar bi pred servisom poklical asistenco in bi dobil se avto za cas popravila.
bonk.gif

Zato pa lokalc dela za visjo urno postavko kot poobladcenec. Da bo tudi on enkrat imel bogatijo

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:

točno to!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Sem vprašal če je potrebno menjati obe fedri zadaj, pa sem dobil zagotovilo da to ni potrebno. Jebiga, avtomehanik pa nisem. Pa še povprečna poraba je šla v teh 2 tednih za pol litra gor... je to od razštelanega vzmetenja?