avto na vpogled, čeprav sem kriv za nesrečo

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Zakaj je že to potrebno? Ok, priznal sem da sem kriv, izpolnila sma s soudeležencem evropsko poročilo o nesreči, zdaj pa sem dobil domov dopis od zavarovalnice, da naj pošljem prijavo škode iz odgovornosti, fotokopijo prometne in pripeljati vozilo na vpogled. Vozilo je trenutno nevozno, vse poškodovane dele sem odmontiral dol in že skoraj vse vrgel vstran, imam samo še haubo in sprednji odbijač, ki pa sta prevelika za v avtu nekam šlepat. Poleg vsega pa sem itak jaz kriv, zakaj moram še voziti avto na vpogled? Dal sem priznanje, ni več moja stvar kak oškodovani rešuje to dalje. Moja zavarovalnica je Adratic Slovenica, njegova ZM.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Razsuješ avto, lastna krivda, ni drugega udeleženca, nimaš kaska.

Naslednji dan isto doleti mene. Zavarovanja nimam, sem bil pijan, whatever... po možnosti z več vrednim vozilom.

Stisnem ti X eur in izpolniva poročilo, da si se zaletel vame in tvoja zavarovalnica časti 5 jurjev za popravilo mojega avtomobila.

Razumeš?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Recimo da ja, ampak jaz človeka ne poznam sploh, tako da se bi bolj težko kaj dogovarjala
bonk.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Pa daj no, navadno hebanje v glavo mi je to. Tak sem priznal da sem kriv, ni mi problema to v prijavi škode iz odgovornosti še enkrat vsega opisati, v malus sem padel15%, pa še sam si morem avto popravit
bonk.gif
Dele sem pa vstran zmetal, če so neuporabni. Sem zdaj povprašal nekaj ljudi, ki so imeli nesreče s lastno krivdo, če so morali avto pripeljat na ogled, pa ni noben vedel za kaj takega.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Nisi povedal kaj se je zgodilo. Maš večkrat opravka z zavarovalnico ?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Enkrat s prejšnjo, ko sem dobil kamen v šipo, nekaj let nazaj že.

Peljal sem v hrib gor po lokalni cesti, na ovinku sem srečal nasproti vozeč avto, deževalo je, asfalt tam je že tak in tak zelo gladek, ob dežu pa drsalnica, rahlo sem pobremzal, kolesa so blokirala in namesto v ovinek je šel avto samo ravno v nasproti vozeč avto.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
ne "kompliciraj" - izpolni izjavo - naredi nekaj fotk avta kot je sedaj - potem še pokliči zavarovalnico in jim povej, da če 'čjo avto pogledat lahko pridejo na tvoj naslov (ker avto pač ni vozen) - in da imajo še xy dni (ur
evil.gif
) časa, da vidijo avto v "sesutem" ozr. že deloma popravljenem stanju

drugač pa (pa ne da pametujem) - se splača ob nesreči narediti eno par fotk situacije (pa čeprav zunaj lije in ni drugega kot kak mobitel s fotičem pri roki) - in sicer velja to za "bil ali ne bil kriv" (nikoli ne veš kaj bo drugi natvezil svoji zavarovalnici ozr. naknadno policiji)

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
ja če pa fotografije ne štejejo, pa jih vprašaj, če naročiš slikarja, da naredi ročno skico avto (oglje ali svinčnik) - ali bi mogoče rajši imeli kaki bakrorez - norci pri Adriaticu
stupid-1.gif

tako kot sem že prej napisal - povej, da je avto nevozen, kje se nahaja in da imajo pač samo dan ali dva časa da si ga pogledajo

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Povej jim, da tebe to prov malo briga, če hočejo oni avto videti, nej si ga pridejo pogledati ali pa naj poravnajo strošek transporta preko vleke + tvoj čas.

Al pa enostavno poveš da avta ni več, da je šel v bosno za dele in nej se gladko malo jebejo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
torej avto lahko pridejo sami pogledat če želijo.

samo ugibam
ti si nabasal en nov avto tvoj je pa stara gara?
drugače pa dosti je goljufij. ko en recimo za par € "proda" kuponček...

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Meni je kolega dal kupon za 15 k sit, leta 2001 ali 2002, ker sem enega na ledu ruknil od strani in je imel zvit B stebriček, na mojem tanku nič
smile-1.gif

Drugič pa isti kolega pa ista stoenka
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Moj je res skoraj 10 let stara gara, oni pa novejši od mene ( zadnja generacija vectre). Jaz ostal brez odbijača, luči in levega blatnika, on ima pa pri vratih malenkost vdrt blatnik (3 cm mogoče, pa velikost dlani), čez polovico vrat pa samo prasko, ki ni prišla skozi barvo.

Nič, jutri jim bom rekel naj si pridejo pogledat avto, če ne pa nič.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.751
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Povej jim, da tebe to prov malo briga, če hočejo oni avto videti, nej si ga pridejo pogledati ali pa naj poravnajo strošek transporta preko vleke + tvoj čas.

Al pa enostavno poveš da avta ni več, da je šel v bosno za dele in nej se gladko malo jebejo.
se strinjam,