Avira - zna kdo to pojasniti??

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Helow,

včasih se mi zgodi, da se mi v Windowsih pojavljajo nelogične scene. Tako je sedaj pri Avira Premium Security. Naj povem, da mi je enako delala tudi free verzija.

Poglejte si slikico ... Ikonica kaže zaprt dežnik, kar pomeni, da ni aktiviran, če se zapelješ z miško čez, piše, da je stopped vse, če klikneš z desnim klikom, kaže kot da je vse omogočeno, če pa odprem program, zgleda tudi vse ok.
bonk.gif
Kje je finta??

Nato recimo disablam Guard, Avira javi, da je ugasnjena, Windows začne jamrati, da je ogrožen, nato pa se ob "enable" lepo odpre marelica in je tako kot zdaj - vse ok.

Zna kdo to pojasnit?
sprasujem se.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Nekateri antivirusi ugasnejo večino servisov medtem ko igraš igre, ki zahtevajo veliko procesorskega časa. Morda je to.

Filter

Pripravnik
30. mar 2009
73
0
6
www.spletnapot.com
Ko je marela zaprta poglej v task manager če zadeva laufa(avguard,avgnt,avwebgrd,avmailc.exe). In če tam dela potem je verjetno kakšen bug v gui in preveri če je kakšna novejša verzija.
Lahko pa da zraven laufa še kakšen antivirus service. Možno da prejšen antivirusni program ni v celoti odstranjen in še laufa določen service. Zaženi run--> services.msc, preveri tiste kjer piše started(začeto).

btw za aviro morjo laufat 4 services (automatic), osebno imam sicer scheduler na manual naštiman da mi ne teži z updatei.
Pa v startup mora bit avgnt.exe

P.S.
kateri firewall uporabljaš? vidim da si z aviro instalirov tudi firewall. Če uporabljaš kakšen drug firewall potem pri instalaciji avire ne izberi firewall opcije.

Nazadnje urejeno: