Autorun datoteka

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Pozdravljeni!

Imam problem pa me zanima, če je že kdo imel podobne izkušnje, oz. če kdo ve, kaj je narobe.

Na računalniku se mi namreč pojavlja datoteka po imenu AUTORUN tipa SETUP INFORMATION. Datoteka se pojavlja v korenu vsake particije, torej: C:, E: in F:. Če datoteko izbrišem, se pojavi ponovno (v roku 10ih sekund.)

Datoteko sem pogledal, da bi videl kakšna koda je zapisana v njej in zapisani sta sledeči 2 vrstici.
[autorun]
Shellexecute=copy.exe

Problem je tudi v tem, da ko v računalnik vstavim USB: ključ, se datoteka pojavi tudi tam, in na marsikaterem računalniku (v tiskarnah,...) je antivirusni program zaznal virus na USB-ju, na katerega sem prenašal stvari z mojega računalnika (celo neposredno - na FTP in potem na ključ).

Se komu sanja, kako se znebiti problema, glede na to, da se datoteka po izbrisu neprestano ponavlja? Naj omenim, da sem pred kratkim formatiral windowse (antivirusa nisem naložil) kake sumljive strani pa zagotovo nisem obiskal. Sicer z delovanjem računalnika ni problemov.

Hvala za odgovore.
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
In kateri del od "to je virus" nočeš sprejeti ?

Reši se isto kot vsi drugi virusi. S protivirusnim programom. (najboljše s tistim, ki ga že imaš in očitno pozna ta virus)
Ali čista nova instalacija.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Pa lahko si inštaliraš USB Firewall , ki ti bo blokiral autorune naslednjič, ko boš spet kakšen okužen USB ključ prinesel

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
a se da nekako obratno narediti? Da ne bi na ključek letele razne stvari, ki jih nočem recimo virusi.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Da bi prepovedal izdelavo autorun.ini ne? To bi bilo zanimivo vedet, mogoče bi bilo za vprašat na microsoft.

Zaenkrat rešujem zadevo z usb firewallom, pa tudi v group policies izklopim autorun

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
a se da nekako obratno narediti? Da ne bi na ključek letele razne stvari, ki jih nočem recimo virusi.
- na PC-ju laufaš antivirus, ki to prepreči
ali
- uporabiš read-only stikalo na ključku

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potem pa na kljucek posnemi datoteko autorun.inf in ji nastavi atribute na "read only"... lahko tudi na "hidden"... Tako bos vedno, ko bo virus poskusal prepisati to datoteko, dobil vsaj obvestilo, ce zelis prepisati
smile-1.gif
...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
PC dostikrat ni moj in ne morem inštalirat pametnega antivirusa gor

Glede read only switcha:
1. moj ključek ga nima
2. ko hočem kake podatke dat gor ga tako ali tako morem izklopiti in takrat pride virus gor.

Glede autorin.inf read only:
Virus še ima poleg autorin.inf malo morje drugih fajlov. Antivirus na mojem PC-ju pobriše vse dol, je razlika ali pobriše en fajl manj/več? Je pa moteče, da more vsakič neke brisat dol ko vtaknem ključ not po tem, ko je bil na okuženem pcju.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
PC dostikrat ni moj in ne morem inštalirat pametnega antivirusa gor

Glede read only switcha:
1. moj ključek ga nima
2. ko hočem kake podatke dat gor ga tako ali tako morem izklopiti in takrat pride virus gor.
Pol pa ne moreš kaj dosti.
Če je PC okužen, bo virus šel gor.
Razen če imaš na ključku kaki AV, pa ga vedno poženeš, kot prvo... Samo to tudi ni 100%.