Imam kišto s Atomom 330 (dvojedrni s HT) in ko konvertiram MP3 (recimo WAV v MP3) mi konvertira s 4x hitrostjo. Sem ga probal navit na 2.1 GHz, ampak ni razlike. Moti me namreč, da pri konvertiranju porablja največ 30% CPU, prej pri Celeron dual core pa je porabljal 80-90% in je posledično konvertiral s 14-16x hitrostjo.
Gledam zraven grafe CPU usage in je ''tretje'' jedro skoraj do konca izkoriščeno, ostala pa lenarijo
Tudi pri veliko drugih opravilih je tako - tretje jedro dela na polno, ostala pa nič.
Je pa enako v Win 7 in XP, tak da po moje ni problem v OS-u ampak samem procesorju. Je treba kaj v BIOS-u nastavit? Sem gledal če imam vklopljene kake ''power saving'' nastavitve, ampak nimam nič takega v BIOS-u.
Gledam zraven grafe CPU usage in je ''tretje'' jedro skoraj do konca izkoriščeno, ostala pa lenarijo
Je pa enako v Win 7 in XP, tak da po moje ni problem v OS-u ampak samem procesorju. Je treba kaj v BIOS-u nastavit? Sem gledal če imam vklopljene kake ''power saving'' nastavitve, ampak nimam nič takega v BIOS-u.