troler ...Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sem dal napačno matično gor. Sedaj je taprava prej je bila pa tista s katere sem disk dol vzel.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Rabiš SATA kontroler -> klik , na razne "prevezave" in konektorje pozabi, ker je način prenosa podatko itd. drugačen med klasičnim ATA in SATA!
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Rabiš SATA kontroler -> klik , na razne "prevezave" in konektorje pozabi, ker je način prenosa podatko itd. drugačen med klasičnim ATA in SATA!
Nimam pojma kakšno plato ima, ampak sem pa prepričan, da če nima SATA priključkov, da tudi PCIe kartice nima kam vtaknit.
Citat:
Na splošno pa avtorju, za kak disk gre? Ceneje (bolj racionalno) te pride kupit en IDE disk (ATA) z 500 GB kot pa kontroler in potem nanj obesit kak star 80 GB disk!
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Aha, hvala. Torej, če dodam ta krmilnik imam lahko star ATA disk kot master priključen na matično ter novega SATA II kot slave na krmilnik?
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pa še nekaj me zanima. Moja matična podpira take rame 2 x DDR DIMM DDR333/266 do 2GB. Program cpuz mi javi (glej sliko) tele podatke. Ali je to OK?. Rami so drugače 400 MHz.
Citat:
Edit: vidim da je RAM PC-3200, torej ima 400 MHz DDR (200 MHZ je osnovni clock, ki je za DDR potem v transferju 400 MHz). Torej čisto OK!
1.) Če ti PC dela, je očitno OK.Citat:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Pa še nekaj me zanima. Moja matična podpira take rame 2 x DDR DIMM DDR333/266 do 2GB. Program cpuz mi javi (glej sliko) tele podatke. Ali je to OK?. Rami so drugače 400 MHz.
Ok, če so nastavitve v BIOSu take.