Asus WL500g in HP Compaq 8510p (Vista)... Problem?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Evo... Problemček:

Pisarna:
Linksys router, novi prenosnik se poveže brez težav

Dom:
Asus, stari prenosnik se poveže brez težave, pc preko kabla brez težave, dlančnik se poveže brez težave, novi prenosnik se ne poveže (ne preko wireless ne preko kabla). Edina razlika (programsko) je v Visti - na ostalih računalnikih so XP in seveda WindowsMobile (5, 6).

Malo mi že zmanjkuje idej kaj narediti, saj prenosnik od Asusa ne pridobi nastavitev (DHCP)... Se komu sanja kaj bi lahko bilo?

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
težko bi rekel kaj je narobe, toda meni na istem prenosniku in istem OSu wireless deluje odlično. Z linksys ter SMCjem in seveda eduroam.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik grmek pravi:
vklopljen MAC filter na Asus routerju?

Bil vklopljen, seveda sem pred testiranjem dodal MAC naslov; ni delalo, potem čisto izklopil MAC filter in še vedno nič. MAC filter dela le za wireless - meni pa tudi preko kabla noče nič...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
težko bi rekel kaj je narobe, toda meni na istem prenosniku in istem OSu wireless deluje odlično. Z linksys ter SMCjem in seveda eduroam.

Kot sem napisal z Linksys tudi meni dela odlično.
Kaj je pa SMC in eduroam?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
čista VISTA FORA renew IP daj al pa repair my network connection.

Seveda sem tudi to že preizkusil pa nič.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Če ima kdo še kakšno idejo kaj bi lahko bilo naj kar napiše
wink-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Če ti druga omrežja na prenosniku delujejo normalno, potem je 99% problem v routerju (če še ročno nastavljen IP ne pomaga). V kolikor ti ne bo problem na novo nastavljati routerja, ga probaj resetirati na osnovne nastavitve. Če pa to ne pomaga, sem pa brez idej...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če ti druga omrežja na prenosniku delujejo normalno, potem je 99% problem v routerju (če še ročno nastavljen IP ne pomaga). V kolikor ti ne bo problem na novo nastavljati routerja, ga probaj resetirati na osnovne nastavitve. Če pa to ne pomaga, sem pa brez idej...

Bom poizkusil resetirati Router in, če ne bo delovalo bom pač nabavil novega (upam, da bo potem ok).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kater firmware imaš naložen? mogoče ne bi škodilo, da bi ga flashal na najnovejšo verzijo, naredil master reset in potem z nule vse nastavil na roke (torej ne iz tistega fajla z nastavitvami, ki ga lahko shraniš na računalnik).

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Težava odpravljena!
Firmware je bil najnovejši in mi ga ni bilo treba posodabljati. Sem pa naredil master reset in v parih minutah je vse delovalo kot je treba. Je pa smešno, saj so vse nastavitve enake kot so bile pred master resetom... a se s tem ne bom obremenjeval - važno je, da deluje.

Hvala vsem.