Asus eee 1005HA

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
Zdravo!

Prosim za pomoc, imam asus eee PC 1005 HA, problem je sledeci po terh dneh uporabe mi ga je zablokiral protivirusni program ki je gor namescen.
Kje je problem? problem je ta da, sedaj ta program ki je gor namescen TOTAL SECURITY napisal-nasel kup trojancev in spayverov in me ne spsuti dalje dokler ne kupim tega programa.
BitDefender Total Security 2009 gorj je prednlozen in nadzira, ko pa pride do infekta pa ga moress kupit.
Mislim glupo, sedaj mi je racunalnik v celoti blokiran dokler ne vnesem not kodo za ta (TOTAL SECURITY) program ...
Nikjer ni dobit kode za enokratno delovanje, ce kupis je to za leto, bi ga potem dol vrgel in dal kako free verzijo gor
Opreacijski sitem Win XP Home Edition je v italijasncini tako da si v varnem nacinu zagona ne vem pomagati.

Ce kdo lahko kaj pomaga, lahko tudi na private prosim lepo.

Lp,V

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Imam občutek, da si staknil Antivirus 2008 ali 2009. To je zelo trdovraten trojanec in če ti računalnik totalno blokira, verjetno ne bo druge rešitve kot format.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Kristus, pa ja enostavno formatiraš in naložiš Slovenske Xpje, ter antivirusni program po želji?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
A format je najbolj enostavna rešitev ? Morda, če ti računalnik služi samo za nabirati prah. Kaj pa podatki ? Legalnost programske opreme ? Vse živo kar si nastaviš in instaliraš od nakupa do tedaj ? Nikoli ne bom razumel folka ki za vsak drek predlaga format.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi jaz ne razumem tega, da cim kaj nagaja, takoj Format. Je če je za igranje. Saj ni problem formatrirati pa naložiti...da si mašino nastavim nazaj v delovno okolje gre en dan.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kolko dni pa gre za možganske operacije na polmrtvem sistemu?

Če so stvari legalne, kje je problem z ponovno instalacijo?
Za podatke pa:
- zdaj veš, kaj pomeni beseda "backup"
- če še obstajajo, jih skopiraš na kaki drugi disk (live CD/DVD oziroma v tem tisočletju Live USB ključek)

Res da bo trajalo en dan. Mogoče tudi dva.

Na to bi pomislil, ko si kliknil "Britney_naked_guarantied_no_virus.exe"
wink-1.gif

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Verjetno si zdraven dobil DVD z winsi ( vsaj pri moji 1000-ki je) kateri ti v 10 minutah postavi sistem na novo. Disk pa je tudi verjetno razdeljen na dva dela, tako da ti podatki ostanejo.

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
hvala vsem za trud in odgovore,
ja nek ploscek je zraven, problem pa je da te igrace nimajo DVD pogona, tako da se bom moral drugace znajti....
pa se nikoli nisem postavljal sistema ...

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Res je. Rabiš zunanjo USB CD/DVD enoto. V navodilih pa imaš napisan postopek kaj in kako naredit. Zadeva je narejena z Norton Ghost -tom.

Nazadnje urejeno:

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Glede na temo imam še jaz eno vprašanje. Je opcija da podatke iz recoveri/ boot CD/DVD narejenega z Norton Ghost-om preneseš na USB?

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
ja hvala za link
dol sem si potegnil na drugem racunalniku
ampak ne vem kako to zagnati, ce pa ko pridem v WINse mi je vse blokirano
z DOS-a pa ga ne vem zagnat
hvla za link

Steve

Guru
13. avg 2007
9.968
1.850
113
Citat:
Uporabnik Perica pravi:
Glede na temo imam še jaz eno vprašanje. Je opcija da podatke iz recoveri/ boot CD/DVD narejenega z Norton Ghost-om preneseš na USB?

za boot cdje, tudi za tega ki je zraven asus eee ne rabiš externih pogonov, ampak samo en mali programček, kjer izbereš source (dvd), destination (usb ključ) in klikneš ok. ti skopira na ključ in lahko normalno bootaš iz ključa. sem na tak način spravil windows 7 gor brez problema. bom pogledal na drugem računalniku kasneje ime programa, sem pozabil.
moraš pa prej obvezno v biosu nastavit boot zaporedje, da prvo usb pregleda

valdo

Fizikalc
31. dec 2008
119
27
28
Evo prilagam slike
Slika 1 tako zgleda ko se sistem dvigne in se virus aktivira
Slika 2 Zahteva kodo ki jo kupis az deaktivacijo ... ce verjames
Slika 3 Ploscek ki je zraven prilozen
Slika 4 Ekran pri varnem zagonu

Lp, V

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Slika4: Safe mode je tisto prvo. Še boljše pa je druga, ker tam deluje tudi mrežna povezava (internet).