Astra resetiranje

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
A kdo ve kako se resetira servisni interval na Astri GTC 2006?
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Mislm da drzis tipko za reset km in das kontakt....samo nisem zdele zihr.
Sicer pa google is your friend...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Kontakt off.

Stisneš tipko (in držiš) za reset števca, počakaš da napiše INSP, pohodiš zavorni pedal, obrneš na kontakt ON, počakaš da izpiše nov interval, spustiš pedal in tipko. Done.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Nekej takega, zlo enostavno in preprosto, samo tudi jaz ne vem natančno.

Seveda - MACI - če imaš pa recimo bavarca, pa ni tko enostavno - drgač pa vsak to lahko naredi.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Kontakt off.

Stisneš tipko (in držiš) za reset števca, počakaš da napiše INSP, pohodiš zavorni pedal, obrneš na kontakt ON, počakaš da izpiše nov interval, spustiš pedal in tipko. Done.

To ni delovalo.
frown-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pritisneš in držiš pritisnjeno tipko za dnevni števec, medtem pa daš kontakt

Jaaa tako bo, sem se malo igral s kombinacijami in mi ratalo. Dal sem ključ na prvo stopnjo, pritisnil na zavoro in na gum za resetiranje, ter dal kontakt in še nekaj časa držal, da je pobrisalo.
grin1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
hmm sedaj pa očitno jezi ključ. Ko daš kontakt začne utripat rumena lučka (avtomoblček s ključen) in avto ne vžge, ponoviš postopek ponovno oz. dvakrat in avto dela. Z rezervnim ključom teh težav ni bilo zaznati.

Ve kdo kakšna je tu težava oz. kako jo rešiti?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ah, opelce. Jaz sem se očitno z Zafiro dobri dve leti vozil brez čipa, ki deaktivira zaščitni sistem. Lepega dne mi enostavno ni več vžgala (enaki simptomi kot pri tebi, le da je pri meni samo verglalo, zgodilo pa se ni nič), niti z rezervnim ključem. Na servisu so ugotovili, da -kot omenjeno- v mojem ključu sploh ni čipa, rezervni ključ pa ni bil dodan v računalnik avta.
Po moje bo najbolje da se zapelješ do servisa in ti tam porihtajo zadeve. Jaz sem moral kupit nov ključ (samo zaradi čipa), če se ne motim sem dal okrog 75 eur.