Aspirin plus C - Rok trajanja?

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Kazem prve znake gripe/prehlada, ki jih trenutno lajsam s cajem z dodatkom medu.
In ker bi rad te znake pregnal karseda hitro, sem v kredenci izbrskal nekaj aspirinov plus.

Tezava je, ker je na ovitku odtisnjen datum: 12.08.2008 in sklepam, da je to datum do katerga naj bi tablete bile uzitne, brez stranskih ucinkov seveda.

Zanima me, ali lahko te tablete skonzumiram in se bom jutri pocutil bolje
ali jih raje zabrisem v kanto za smeti
17758-icon_confused.gif

hvala za odgovore

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Raje pojdi v dežurno lekarno pa si kupi Lekadol +C. Saj ti ne gre tako slabo, da bi bil primoran piti pretečene, ali? Raje vrži par eur pa maš mir še za vnaprej..
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Pač vzameš alternativo... Dežurna lekarna pa mora biti nekje.. Če je v SLO, je tudi tam.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Z aspirinom gripe/prehlada ne boš zdravil, ampak samo lajšal simptome. Well, v bistvu boš samo zniževal povišano telesno temperaturo (če jo sploh imaš), vitamin C je pa itak bolj za okras.

Od dveh pokvarjenih tablet te ne bo pobralo, učinka pa tudi verjetno ne bo nobenega. Tako da your call... najslabša stvar, ki jo lahko narediš, pa je, da greš ob tej uri ven iskat neke tablete. Spij še en čajček, prelistaj še malo Alter, potem pa spat.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne, po mojem ne. Sploh pa ne, če so samo leto in pol preko roka.

Za ziher pa tableto najprej povohaj. Če smrdi po kisu, jih pa resnično raje vrži stran. Ne hecam se, da ne bo pomote, salicilna kislina razpada v fenol, ki pa ni čisto nedolžna stvar (ampak tudi če bi vseh 500mg razpadlo, bi, kot je že doctorz namignil, verjetno imel samo drisko, ali pa še to ne). Zgolj kot disclaimer.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ni panike pri tem datumu. Pred kratkim sem zaključil z eno serijo (ne vem točno datuma..samo je zadeva že pred par leti potekla...mislim da 2006) pa ni bilo nič narobe..kvečjemu so malo bolje prijeli
evil.gif