Aspire One moder zaslon?

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Pozdrav vsem forumašem, ker nisem zasledil podobne težave se obračam na vas, namreč na malčku Acer Aspire One se mi ob zagonu pojavlja moder zaslon, kot sem ga prilimal spodaj. Na prenosniku so nameščeni original Win xp Home, težava pa je začela kar sama od sebe pojavljat Win se nalaga tik preden bi se pojavilo okno pa se pojavi moder zaslon in se računalnik ponovno restarta, probal sem pofleshat bios pa nič boljše, imate še kak predlog kaj bi lahko bilo narobe?
887459-100310_150742.jpg

Priponke

• 887459-100310_150742.jpg
    887459-100310_150742.jpg
    98,1 KB · Ogledi: 202

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Problem je, da se mi računalnik ne zažene tako da neka nadgradnja mi nič ne pomaga, mogoče kaka rešitev prek usb kaki gonilniki, ki bi rešili moj problem.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ni recovery particije?
No, malo preišči, sigurno so kje navodila, kako se Windows (re)instalira na ta PC.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Ne žal ni rec. particije, očitno si bom moral mal prebrat kako na tega malčka instaliram nov sistem prek usb ključka. Če kdo ve se priproročam...

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Enostavno narediš po navodilih na netu zagonski USB in gor skopiraš instalacijske fajle, zaženeš iz ključka in voila.

lp

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Priporočam, da najprej poskusiš z teh linux distribucij rešiti podatke z windows particije, morda boš celo spotoma ugotovil, da ti linux odgovarja (lahko ga zaženeš direktno z USB ključka brez inštalacije, škoditi ne more). Sam sem dokaj zadovoljen z eeebuntu na eee 701, verjetno dobro deluje tudi na acerju.

Nazadnje urejeno:

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Si bom malo to temo izposodil!
Ali kdo ve kako priti nazaj do recovery fajla ki je v originalu na Acer One. Pri inštalaciji win7 sem bil malo prehiter pri klikanju naprej in sem ostal brez njega. Saj v osnovi ga ne potrebujem, vendar če bi rač. kaj zaštekal je to najenostavnejša varianta kako ga nazaj usposobit.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.774
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pomoje bo edina legalna varianta, da se obrnes na servis ... Druga (neuradna) varianta pa je, da to poisces na kaksnih torrent straneh ..

Dokler bo uporabljal kodo, ki je nalimana na prenosniku, je torrent enako legalen, kot servis.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Še vedno nisem nič rešil, kaj se s tem programom unbootin, da pregledat oz. popravit slabe sektorje na disku, ali je kak drug program, ki bi mi popravil slabe sektorje diska?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj bi rad?
Instaliral Windows na novo? (Katero verzijo?)
Rešil podatke? (kam?)
Nekaj tretjega?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Prenesi si hirens boot cd 10.2 nastavi računalnik da se ti zažene iz cd-ja.
Ko se ti cd zažene označi mini windows xp in se ti bo zagnala emulacija windowsov.
Klikni na črno ikono na levi strani zaslona 3 od spodaj gor in se ti bo pojavil meni,kjer si izbereš orodja katera rabiš za popravljanje diska ali pa katero drugo_Orodij je veliko za različne probleme.
Ne poznam orodij kot so unetbootin in ostale vendar hirens boot uporabljam ker je zelo enostaven in do sedaj sem že z njim popravil veliko računalnikov v najslabšem primeru pa prideš z mini xp do samega diska in lahko rešiš vse podatke,ki jih imaš na zunanji disk in potem ponovno naložiš xp-je.
Tukaj imaš navodila z slikami,kako naložiš xp-je iz USB-ja oziroma kako prideš do recovery konzole kjer vpišeš chkdsk /r da ti popravi slabe sektorje.
http://komku.blogspot.com/2008/11/install-windows-xp-using-usb-flash-disk.html

p.s. preveri v bios-u če imaš vklopleno Caching Enabled,če imaš,probaj nastavit na disable in preveri če se ti bo PC zagnal.
Izklopi tudi Ultra DMA mode.

Nazadnje urejeno:

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Hvla vam za nasvete, hirens boot sem probal, vendar cd-ja ne bere, tako da bom probal še prek usb-ja, upam da nekako rešim tega malčka. Še enkrat hvala, javim ko rešim težavo

LP.