Asistence

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Se je kdo že kaj poglobil v asistence za vozila? Namreč sem gledal še AMZS asistenco in sicer Plus in dejansko je družinski paket precej ugoden, sploh če imaš več vozil. 89 EUR
Hkrati pa lahko to za 46 EUR nadgradiš s turističnem zavarovanjem za celo leto za celotno družino. Kar je spet relativno ugodno.
Kakšni skriti pogoji, stroški, slabosti?

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.454
3.554
113
A ni tako, da Alter premium smetana vozi same tipi topi avtomobile. Te se nikoli ne pokvarijo. Čemu potem asistenca?

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Jaz sem že večkrat zapisal, da sem po alter standardih klošar. :evil: Nimam dobro utečenega premijca, kaj šele EVja za vsaj 60 jurjev.:jok:

Sedaj pa nazaj k osnovnemu vprašanju…:cheer:

Nazadnje urejeno:

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz imam kar svojo asistenco. Ko/če crkne si grem iskat sam.. Pred nekaj leti je zavarovalnica sava hotela 3000eur, da mi polno kasko zavarovana švabska jajca pripeljejo domov iz Danske.. Asistenca sava premium al kaj je že bila, koštala je med 50 in 100e letno, potem pa šok :) .. No, kmalu po tistem sem savo odjebal.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Hvala za mnenje. Ki žal nič ne pomaga.
Do koliko kritja pa si imel pri Premium asistenci?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Meni je pomagalo.. Sem se lažje odločil da kupim prikolico in si take zadeve rihtam sam, ker te drobni tisk vedno pofuqa.

Če me spomin ne vara je bilo kritja za 1000eur. 300e naj bi vzel mehanik kateri bi ocenil, da avto ni več vozen, 700eur naj bi ostalo za prevoz. Torej ti asistenca velja v radiju 350km od doma. Vedno se računa štart/prazen in nazaj/poln.

edit: bom poiskal polico, da vidim koliko točno je bila asistenca. -mogoče sem z zneskom pretiraval.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Sem sedaj preveril. Premium na Savi ima 3000 za vleko. AMZS v tujini le do 1.500 ob pogoju, da se avta NE da popravit v dveh dneh. Če je pošodovan pa velja tistih 1.500 brez pogoja. Hja, ni ravno nekaj...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Grestr

Fizikalc
Izključen uporabnik
6. jun 2016
495
142
43
Imam AMZS družinsko premium

vleka ADja in Udin do Ljubljane v nedeljo ko je prepovedan promet za tovorna vozila .... od klica pa do prihoda kamijona je trajalo 2,5 ure. Kamijon je prišel iz Nove Gorice do Udin, kar je debelo uro vožnje. So imeli pri AMZSju eno malenkost težav najti nekoga, ki si je upal z kamijonom na cesto v nedeljo, saj naj bi se prepoved vožnje nanašala tudi na pomoč na cesti. od Gorenjskih pogodbenikov se ni nihče upal, Goričan pa pravi, da zelo pomaga, če govoriš Italijansko :)
Vleka je imela s seboj osebni avto, da smo se odpeljali domov, katerega je potem pobral pri nas doma. Jaz pa sem naslednji dan dobil drug nadomesten avto v bližnjem rent a caru.

prometna z osebnim .... nadomestno vozilo BP

kaj več pa še nisem koristil.

Turistično ima vključeno tudi zavarovanje odgovornosti, kar je od letos obvezno na Ita smučiščih

skratka .... zadovoljen

na ADju imam se dodatno v sklopu zavarovanja sklenjeno asistenco, ravno zaradi morebitne dolge vleke iz oddaljenih kotičkov Evrope, kako pa bi v praksi izgledalo da prvo koristiš to ki jo imaš na polici, potem pa še AMZS pa upam da nikoli ne izvem

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: nemenabijat

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Sem sedaj preveril. Premium na Savi ima 3000 za vleko.
No tole bo pa že bolj držalo kot tiste številke prej in 3000€ za šlep je v igri že kar dolgo časa (za ceno cca.35€ kar je v bistvu ugodno), vedno so pa bile seveda na voljo tudi asistence z manj kritja med katerimi je tudi ena z "zgolj"* 1000€ dometa vleke, ostalo morebitno razliko pa doplačaš sam. Drugače pa osebno poznam kar nekaj ljudi, ki so bili s savino asistenco zelo zadovoljni (vključno z mano) in nobenega, ki ne bi bil. OK no, zdaj vem za Romexa :D Res pa je tudi to, da v nobenem od poznanih primerov ni šlo za šlep za dlje oz. za več kot dobrega jurja € stroškov.

P.S. *"Zgolj" v narekovajih zato, ker je to načeloma več kot zadovoljivo kritje in se marsikdo zaradi tega odloči za to opcijo, potem imaš pa 1x izjemoma neko daljšo pot, seveda gre potem ravno takrat nekaj narobe, mrfi pa to, pa maš problem ker nisi doplačal tistega drobiža za boljšo asistenco (kljub temu, da si se načeloma glede na povprečne vožnje povsem pravilno odločil).

P.P.S. Osebno menim, da ima Triglav najboljšo asistenco (v kolikor Savina ne zadošča potrebam, ki morajo v takem primeru biti kar posebne) ampak je temu primerno relativno visoka tudi cena. V bistvu tako kot pri praktično vseh ostalih zadevah, Triglav je pač drag.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
V bistvu je tisočaka čisto dovolj, če avto uporabljaš v Sloveniji in tujini nedaleč od meje. Če greš pa v tujino, je pa že za razmišljat o večji vsoti.
Pri AMZSju me je sedaj malo to zmotilo (1.500). Namreč dvakrat letno imam daljšo pot... Hm.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
Pri triglavu imam. Asistenca pa je, če me spomin ne vara 1200km šlepanja.
Triglav ima drugačer sledeče opcije: Mini, Plus in Confort asistenca. Ker gre debata bolj kot ne o vleki vozila bom navedel samo te podrobnosti in ostalo zanemaril: Mini = do 500€ stroškov, Plus = do 1.500€ stroškov (to imaš verjetno ti) ter Confort = ni omejitve.

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn

B81

22. jul 2007
36.924
10.498
113
Avto na vleki iz stajerske do servisa v Rencah je kril Triglav, mislim da osnovna za 500 eur vrednosti. Nazaj pa asistenco placal sam. Sem bil sigurn, da bo nazaj tudi pokrilo, ampak ne, ker sebracuna tudi voznja praznega...sem pa mislil, da ker imajo veliko dela, poberejo sproti... :)

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.122
113
Dejstvo je, da je AMZS edini, ko greš 5k+ km po Evropi, da ima v vsaki državi lokalno AMD vezo in da sodelujejo v mreži, česar zavarovalnice nimajo oz. sodelujejo z nekimi "budget" prevozniki, temu primerne so cene teh zavarovanj in potem si deliš srečo z drugimi koristniki zavarovanj v danem trenutku smole. Medtem, ko za lokalnimi AMD društvi stojijo cela postrojenja rešitev. To je za mene faktor. Lahko, da se motim.

Po Evropi se vozim od leta 2005 in na dolgi poti moraš imeti talon za nepredvidene situacije. Ko si sam je dovolj jurja, ko imaš družino in imetje za spravit domov je pa lahko hitro tudi 5k. Sem tudi mnenja, da če ne znaš menjati akumulatorja ali gume, pač nisi za ta šport in je bolje, da se ga ne lotiš s prazno denarnico.

Potem so pa še lokacije smole, če si na Balkanu bo relativno ugodno in kakšen dan izgube, če si pa na Norveškem bo pa olala in spominov morje.

22. jul 2007
13.413
1.666
113
124
Avto na vleki iz stajerske do servisa v Rencah je kril Triglav, mislim da osnovna za 500 eur vrednosti. Nazaj pa asistenco placal sam. Sem bil sigurn, da bo nazaj tudi pokrilo, ampak ne, ker sebracuna tudi voznja praznega...sem pa mislil, da ker imajo veliko dela, poberejo sproti... :)
Potem se pravi, da sedaj ko je diesel že 2€ te pridejo zastonj iskat samo še do prvega kozolca ;)

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Mel pred leti eno butasto moto asistenco od Save. Pravzaprav edina za motor takrat. Jurja nekje je krilo. Ampak drobni tisk. Do prvega servisa in ne domov, če je servis bližje. Pa se motor zjahal na regionalki med Kninom in Sinjem. So rekli z asistence da domov ne, ker je prvi Yamaha servis v Splitu. Do splita ja, za domov pa 800 EUR doplačaila. Domov samo, če ne morejo na servisu popravit. Kličem na Yamaho v split če lahko rečejo da ne morejo popravit. Je reko možak "mi smo pooblaščenci, mi lahko vse popravimo". Tak da sem se odločil za rent kombija in je en prišel po mene. ker iz splita z vlakom domov, bog si ga vedi kaj bodo na servisu šraufali brez tebe zraven in mastno zaračunali, pa potem vrnitev v split in z motorjem domov. Je blo cenej kombi najet, pa frendu za večerjo dat. Simptomi so bili pa odpoved bencin pumpe. Cca mesec dni dobave, taka da ta cajt bi bil motor dol. No malo sem znorel na zavarovalnico in potem so hitro spremenili moto asistence. Pumpo je mehankar še rešil. Prepucal z kontra vrtenjem in je še 5 let delala.

Tak da treba je še drobni tisk ali splošne pogoje pogledat, ne samo cifro na vrhu.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in RoMeX

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.776
113
map - Tista asistenca je bila res adijo pamet in pa praktilno brez konkurenčne ponudbe ja, hvala "bogu" (morda tebi in tvojemu teženju? :D ) so jo sčasoma konkretno izboljšali.

• Všeč mi je
Reactions: map