Asfalt za dvorisce

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Ja ok, sam 0-8 bi dal zaprtega da ni hrapav ampak bolj gladek pride, drugač če nebo prevelike obremenitve je tud enoslojno dovolj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Čeprav nekateri pravijo da enoslojni ni ne tič ne miš. Naj bi nosil za en drek, pa še diht naj ne bi bil dobro. Torej lahko v njega lažje pride voda, ki pa pozimi naredi štalo.
Sam sem dal 5+3. Je pa res da je kar nekaj dražji. Nekateri so že izumili 4(5)+2 se mi zdi, kar pa ni ok. Že tako potem raje kak mm več peska nasujejo kot asfalta.
Imam pa občutek da so v zadnjem času asfalterji iskana roba. Ga ne dobiš na bajto z danes na jutri. Razen kakšnega ki je še včeraj burek pekel, danes je pa le mojster za asfalt. Še podjetje z več letno tradicijo asfaltiranja, ”nima pojma” o asfaltiranju. Za poškodbe je kriva zimska guma na avtu, in ne njegovo nepravilno asfaltiranje.

Nazadnje urejeno:

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Pri tehle "domačih" asfalterjih je največkrat problem podlaga, namesto dobro uvaljanega tamponskega drobljenca naredijo podlago kar iz kakega prodnatega materiala, še prej pa malo zemlje pa polomljene opeke spodaj in potem se čez par let vse deformira in popoka...

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Tako je! Važna je podlaga. Če je podlaga ok, imaš lahko samo en sloj 5-6 cm za domačo uporabo... Sam imam super utrjeno, en sloj 5-6 cm, pravilne naklone za vodo, pa ni nobenega problema...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Najbolj mi je smešen folk, ki takole muti pri asfaltu, potem pa pripeljejo kurilca al neki, pa letajo okoli z deskami in podobne oslarije. Narediš 1x dobr pa maš za life.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
631
56
28
Eno je dvorišče, drugo je dovozna pot. Cisterna lahko na poti stoji, če kurilca pripelje, zakaj bi po dvorišču telovadil? Sedaj je spet vprašanje, kaj kdo smatra za dvorišče...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
774
113
Koliko pa pride npr asfaltiranje delno utrjene površine cca 300 m2 , torej priprava, sedaj je že tampon je že parkirišče z pravimi nakloni in asfalt, jasno, da so robniki itd še zraven lahko pa tudi podatek za npr . 10 m položenih robnikov ? Rabim vsaj okviren podatek in pa koga ugodnega priporočate, lokacija Ljubljana Šentvid.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Zaprt pomeni da ima več nule (finih) delcev, ko je položen pride bolj gladek.Men osebno je bolj všeč ker je lažje pometanje in lepše zgleda.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.636
3.090
113
v lokalni ostariji
tampon ni vsak dober...grikos če dobiš kamnolomski lomljenec pa bo praktično brez 0 tudi nisi nič naredil
smile-1.gif
dejansko pa se prod odlično zbije. ali pa mlete ruševine...
težava pa je če je podlaga iz večjih betonov, celih kvadrovcev, zemlje... ter če ni pravilno vgrajen tamponski material (nasipanje po 30cm zbijanje...).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Mogoče zaprt pomeni to, da tudi nekoliko težje voda pride v njega, ker so bolj drobna zrna.
Sicer pa vidim ogormno cest v okolici narejenih z enoslojnim (tudi moj dovoz) pa se še kar nekako drži. Je pa res da guma na njem nima popolnoma nobenega oprijema, ker je gladek kot led.
Je pa res da je to lahko posledica tudi neustreznega "peska" za asfalt. Se pač pesek prehitro "zlliže" in postane gladek.
Kakšen je bil asflat ko je bil narejen pred "desetletji" ne vem.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Jaz imam neke ponudbe od dobrih 18 eur do slabih 19 eur. Je to dobra cena? Koliko stane enoslojni asfalt?

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Neka povprečna cena jaz sem dal 20. Je pa res da mi je "častil cca 3m3 peska, ga razmetal in uvaljal, ker sem bil nekje malo nizek. imel sem 200m2
Je to cena z ddv ali brez?