ARAG - Pravna zaščita na zasebnem področju

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Tole se zadnje čase precej reklamira...pa, če je kakšen poznavalec tukaj, me zanima, če je ta zadeva kaj smiselna in uporabna za navadnega smrtnika...

Več: Arag

I

Izbrisan uporabnik #488

Tisti ki lahko plačuje ARAG, ima tudi drugače dovolj novca, da se pravda.
Reveži, ki se radi tožarijo, nimajo teh novcev, lahko pa gredo na bpp.

Ker pa premija ni velika, se za tisto eno pivo in kavico na mesec ta zadeva vsekakor splača.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Alfa in Beta vseh zavarovanj so splošni pogoji, tiste si je treba dobro prebrati in raztolmačiti z nekom ki jih pozna,
to potem pomeni tudi vedeti kaj je izključeno in to je bistvo pri vseh zavarovanjih.
So primeri, ko so stranke mislile da bodo krite pa niso bile, pa veliko primerov ko jim je ARAG prišel prav, so prišparali
stroške in tudi živce ker so bili neupravičeno toženi...

prednost je da imaš kritja 100.000 in to konkreten denar če hoče nekdo ki je premožnejši izsiliti nemu primeren končni rezultat ker se ti finančno ne moreš več privoščiti pravnikov izvedencev...
1x mesečno imaš na voljo pravni nasvet ( 1/2h ) ne glede na področje in že tukaj dobiš notri hitro to razliko tudi če nikol ne rabiš resne pravniške zaščite...

Kakšne so možnosti da boš to rabil ne ven noben, ampak če pa do česa pride imaš pa bistveno večjo šanso da se boš lahko boril za svojo pravico kot pa če nimaš dovolj denarja za pravnike, sodišča... to pa stane!

Eni bodo tko al tko samo kritizerali, eni pohvalili eni pa bodo brez mnenja kot pri večina stvareh.

Če te kej več zanima...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No kar razpišite se, tudi mene zanima ta zadeva in sicer predvsem kje so hakli?

Lp!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.080
5.653
113
prvi hakl je da ko vplačaš ARAG se lah tožš šele po 3h mesecih.......pač njihova zaščita logično......veljajo pa postopki pol za TE 3 mesecenazai.

Mel eno leto......hvala bogu nisem rabil......skenslal.....glej ga zlomka......rabil žal ne imel več
bonk.gif

Se mi zdi uporabna zadeva drugače
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kako to misliš veljajo ti postopki za te 3 mesece nazaj? Da ko nehaš plačevat arag še ti 3 mesece velja?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.080
5.653
113
12.02.2010 začneš vplačevati arag..........15.02.2010 se vate zaleti en pijanc in noče priznat krivde.......ti ne moreš arag uporabljat prve 3 mesece........12.05.2010....torej po 3h mesecih tožiš tega pijanca prek araga za 15.02.2010 ko ti je povzročil nesrečo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok razumem vse lepo in prav ampak KJE JE LOGIKA TEGA? Jaz bi razumel, prve 3 mesece ti ne priznajo saj se zaščitijo če imaš slučajno kakšno zadevo v teku (tožbo) ali kakšno napovedano tožbo ampak da ti potem čez 3 mesece začne veljat pa se mi zdi glupost...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj je pri zdravstvenih in še kje podobno, sicer bi se folk zavaroval tik pred zdajci, ko bi že vedel da nekaj prihaja.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
to ni glih tako črno belo kot si napisal...

karenčna doba ponekod je ponekod ni, v tem primeu kot si ga napisal ni razloga da bi šele čez tri mesece ga lahko tožil,
ker to je bil popolnima neodvisen dogodek od tebe, poleg tega tega pa odvisno za katero pdoročje si imel sklenjeno zavarovanje...

pomembno pri tem je to: zgodil se ti je dogodek 15.05.09, zavarovanje ARAG si sklenil 1.07.2009, tebe pa potem nekdo toži 1.12.2009 za dogodek, ki se je zgodil 15.05.2009... kritja iz srtani Araga nimaš ker se je dogodek zgodil preden si imel sklenjeno
zavarovanje ne glede na to da je tožba prišla šele kasneje, to si lahko pričakoval da se bo zgodilo in zato ni kritja! Na področju delovnega prava imaš karenco 4 mesece se mi zdi, firmi gre slabo in ti bi se rad zaščitil pred odpuščanjem ipd... skleneš zavarovanje ampak imaš karenčno dobo prav iz razloga, ker si verjetno lehko pričakoval zaplete v zelo kratkem obdobju 1 mesec recimo, Pri tem se je treba res pogovoriti kakšne skrbi maš in če je to res notri vključeno, vsekakor pa končno razsodbo da pravna služba na na Aragu...

Tole kar si ti napisal nima logike...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Garfildd, si pa zelo prijazen, ko boš zavarovancu Arag kril tudi:

"tebe pa potem nekdo toži..."

Si sploh bral splošne pogoje? Sicer smo v tem podforumu Zavarovalništvo "enkrat že jemali to temo Arag" kjer smo ugotovili, da je zelo veliko zadev izključenih. Da ne bomo sedaj vse še enkrat.

... in da ne boš potem razočaran, ker boš moral sam plačati odvetnika.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zavarovanje je zavarovanje. In vsa zavarovanja imajo veliko izključitev. Več kot jih imajo nižji so riziki za zavarovalnico in nižjo premijo slednja lahko ponudi. ARAG je pa konec koncev le zavarovalnica, le da zavaruje pravno odgovornost in zaščito in ne neko že v naprej opredmeteno premoženje.
V tujini so taka zavarovanja nekaj normalnega. Ponavadi imajo zavarovanje iz vidika odgovornosti na delovnem mestu vplačano skoraj vsi zdravniki in managerji. Vsi delajo napake. Tako, kot lahko razbiješ avto, lahko zaserješ kaj na svojem delovnem ali pa tudi zasebnem področju. In takrat pridejo takšna zavarovanja zelo prav.
wink-1.gif

Ogo

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Poglej kaj sem v začetku prvega posta napisal, in predvesem to kar je Ogo napisal, splošni pogoji in tisto kej je bilo prej gor napisano tudi ne gre skupaj... Pogovarjat se in razčiščevat v setajle na forumu je pa itak polovico vženega časa stran...

Veliko stvari je izključenih, veliko pa krije, kot pri vseh ostalih zavarovanjih, življenskih, nezgodnih, oremoženjskih,
pa spet je odvisno katere pakete vzameš... ampak isto kot pri ostalih zavarovanjih se je treba z stranko pogovoriti
kaj sploh pričakuje od takega zavarovanja in kaj dejansko notri je vključeno...

Nobeno zavarovanje ni slabo, če veš kaj ti krije in ti je to dovolj!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Garfild, sicer ugibam, predpostavljam da si zastopnik ki trži Arag (ali pa vsaj misliš, da se spoznaš na te stvari) pa revež ne veš, kaj je v tem zavarovanju krito.

Ne se sekirat, saj nisi edini.

Tudi se mi ne zdi pošteno da zastopniki s takimi navedbami nategujejo ljudi. Ko pa pride do primera, "ko te nekdo toži", pa nič.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Mare, "razočaran" sem nad tvojo razgledanostjo, oz.. posploševanjem....

primer:
-imel sem zavarovano AO, imel nesrečo zavarovalnica pa noče kriti...
-poškodoval sem se, sedaj pa zavarovalnica noče kriti....

na tak način ti to predctaviš!!!

SUPER SI!!!

res super, potem so vsa zavarovanja brez veze ker skoraj nič ne krijejo, AO, ŽZ, NZ, Pre, Odgovornost...

Ja take zgodbe slišim dnevno, ko pa greš kakšno analizerati pa vidiš, da je razlog nepoznavanje stranke
in neodgovornost tistega ki prodaja zav. ker, stranki ne raztolmači kaj sploh kupuje in kakšne so tudi njene
obveznosti in pravice...

Vsako zavarovanje je dobro če veš kaj krije, kakšne so tvoje obveze in če ti to zadošče, problem je ,
da večina zavrovancev kmalu pozabi kaj ima, ker se večina preveč površno pogovri z njimi pa tud
ukvarjat se jim ne da preveč, splošnih pogoje pa tako ali tako noben ne prebere, ko pa do česa pride
je pa zavarovalnica kriva, problem je ker je še vedno zelo ukoreninjena splošna prepričanost da od,
zavarovalnice ne boš nikoli dobil toliko kot ti pripada, najbolj od tega pa je da še u lastno skledo pluješ...

Vedno bodo nekateri maltili po drugih, upravičeno ali neupravičeno...

Vsekakor so te debate na forumih brezvezne...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Garfildd, čisto mimo si jo usekal.

Če pogledava 21. člen Splošna odškodninska pravna zaščita

2. Kaj je zavarovano?
Zavarovalno varstvo obsega

uveljavljanje zahtevkov zasebnopravne vsebine na osnovi
zakonskih določil o odškodninski odgovornosti zaradi utrpele
škode;

Ti pa si trdil, "tebe pa potem nekdo toži..."

Če imaš vsaj trohico pravnega znanja ali razgledanosti bi uvidel, da, če nekdo tebe toži, ni kritja.

Na kratko: Krita so le vlaganja zahtevkov oz. tožbe.
-------------------------
V ostale tvoje navedbe se ne bom spuščal. Zakaj pa ne greš v politiko?
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Torej če prav razumem pri Aragu ni takšnega zavarovanja če te kdo toži da ti pokrijejo stroške odvetnikov ter taks?