Aptamil AR

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Lahko ti predlagam en mali "gospodinjski" eksperiment (sicer rahlo predelan iz moje stare, baje totalno zanič srednje šole, še iz časov, ko ni bilo mature, bilo je pa usmerjeno izobraževanje in smo se to učili tudi kasnejši ekonomisti, danes pa teh osnov očitno ne ve niti medicinsko osebje
bonk.gif
) - doma vzami lonec vode, vodo prekuhaj, da se čim bolj približaš tisti sterilnosti. V vodo daj žlico soli, potem pa vse skupaj pusti na pultu 14 dni. Do tu smo šli mi v SŠ, ti pa nadaljuj: po 14ih dneh s to vodo veselo splahuj oči/nos/usta.... tvoji hčerki, saj baje - tako ti trdiš - notri itak ni kaj posebno nevarnih mikroorganizmov

(pa nos si prej zatisni, ker zna voda že malo smrdeti).
Tole pa ni ravni primerljivo s flaško od fiziološke, ki ima na vrhu gumijasto tesnilo skozi katerega porineš brizgalko, da jo nafilaš. Praktično ni mogoče, da pride luft noter.
Sem šel ravnokar probat 10 dni odprto, je enake barve, brez vonja in po okusu ji nič ne manjka ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Poglej proti svetlobi. Če jo obrneš na glavo, boš opazil, da se notri "premikajo" neki delci.
Vsaj v moji so se po tednu dni že kar videli.
(uporabljala za vbrizganje tekočine pod kožo).

PS: Definitivno preveč komplicirate s to medicinsko robo. Moje osebno mnenje.

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Lahko ti predlagam en mali "gospodinjski" eksperiment (sicer rahlo predelan iz moje stare, baje totalno zanič srednje šole, še iz časov, ko ni bilo mature, bilo je pa usmerjeno izobraževanje in smo se to učili tudi kasnejši ekonomisti, danes pa teh osnov očitno ne ve niti medicinsko osebje
bonk.gif
) - doma vzami lonec vode, vodo prekuhaj, da se čim bolj približaš tisti sterilnosti. V vodo daj žlico soli, potem pa vse skupaj pusti na pultu 14 dni. Do tu smo šli mi v SŠ, ti pa nadaljuj: po 14ih dneh s to vodo veselo splahuj oči/nos/usta.... tvoji hčerki, saj baje - tako ti trdiš - notri itak ni kaj posebno nevarnih mikroorganizmov

(pa nos si prej zatisni, ker zna voda že malo smrdeti).
Tole pa ni ravni primerljivo s flaško od fiziološke, ki ima na vrhu gumijasto tesnilo skozi katerega porineš brizgalko, da jo nafilaš. Praktično ni mogoče, da pride luft noter.
Sem šel ravnokar probat 10 dni odprto, je enake barve, brez vonja in po okusu ji nič ne manjka ...

Hvala, si mi prihranil tipkanje
cool-1.gif

Kozarec- nevem, raje se pri sebi vprasaj, kako ravnas z takimi stvarmi, glede na to da so bili notri delci
bonk.gif

Jaz kaj takega se nikoli nisem videl. Edina razlika pri odprti in neodprti je to da odprta ni sterilna, pa se to je lahko, ce se ravnamo pravilno.

No sem sel sedaj pogledat eno fiziolosko, ki sem jo zmesal z klimicinom (antibiotik), odprto je sigurno ze 5 let (sicer v neuporabi), ampak je tekocina bistra in predvsem brez delcev
evil.gif
Z tem da je klimicin pretecen sigurno zze 2 leti.

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kozarec- nevem, raje se pri sebi vprasaj, kako ravnas z takimi stvarmi, glede na to da so bili notri delci
bonk.gif

Jaz kaj takega se nikoli nisem videl. Edina razlika pri odprti in neodprti je to da odprta ni sterilna, pa se to je lahko, ce se ravnamo pravilno.

In kaj to pomeni, da ni sterilna?

Ok,

Zdaj pa vprašanje:
- kupujete STERILNO medicinsko fiziološko raztopino, namenjeno INFUZIJAM in podobnim hecom,
- hkrati pa vam je vseeno, za pretečene roke, pacanje te vode,...

Nekak ne štekam logike.
confused-1.gif

(BTW - vprašanje je retorično
smirk-1.gif
).

Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
No sem sel sedaj pogledat eno fiziolosko, ki sem jo zmesal z klimicinom (antibiotik), odprto je sigurno ze 5 let (sicer v neuporabi), ampak je tekocina bistra in predvsem brez delcev
evil.gif
Z tem da je klimicin pretecen sigurno zze 2 leti.

Seveda ni delcev v vodi, ki vsebuje antibiotik. Antibiotik pobije razne bakterije, ali pa so me to tudi narobe naučili v SŠ?
confused-1.gif

(tudi retorično vprašanje
smirk-1.gif
)

Pa še moje mrmranje v brado - saj ni čudno, da je naše zdravstvo na nivoju, kot pač je.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Enkrat sterilna, drugič nesterilna,.... kdo bi vedel, če niti ti ne veš.
rolleyes-1.gif

Veš ali ugibaš kot vse v tej temi?
smirk-1.gif

(enkrat je dve leti, drugič pet,.... ne da se mi več).

Ampak za splahovanje tistega, za kar to večina uporablja, je pa res napol vseeno.
(je pa užitek komplicirat, pa še tako kunštno izgleda kot na tisti TV nanizanki
cool-1.gif
).

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pravim, da lahko kupis samo sterilno fiziolosko. Nic drugega.
Pravim tudi, da ce je bila 2 leti nazaj odprta pa potem zaprta, je se vedno dobra za izpitanje nosu.
Pravim, da sem imel 5 let stareo, napol porabljeno fiziolosko + klimicin (menda da pomaga ta kombinacija pri ciscenju koze
tongue-1.gif
) pa ni bilo nobenih delcev v njej.

A ti je sedaj jasno? Lahko tudi narisem po potrebi
tongue-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Poglej proti svetlobi. Če jo obrneš na glavo, boš opazil, da se notri "premikajo" neki delci.
Vsaj v moji so se po tednu dni že kar videli.
(uporabljala za vbrizganje tekočine pod kožo).

PS: Definitivno preveč komplicirate s to medicinsko robo. Moje osebno mnenje.
Saj ti pravim da sem pogledal. Natančno. In ji nič ne manjka. Je pa točno 10 dni odprta in jo ravno zmanjkuje ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:

In kaj to pomeni, da ni sterilna?
Raje odprto fiziološko kot vodo iz pipe na rano.
To, da ni sterilna, pomeni samo, da obstaja majhna možnost da je kaj zašlo notri, pa ne kaj tako hudega da si ne bi upal nosu spirat ali pogoltnit, samo pri operciji pa človek ne bi več reskiral.
Zakaj fiziološka? Poceni, sicer ne vem točno, to žena domov nosi, ampak tam okoli evra ali dveh ...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
...... pa ne kaj tako hudega da si ne bi upal nosu spirat ali pogoltnit, samo pri operciji pa človek ne bi več reskiral.

Tu je ratal ta neskončni nesporazum - spet se nekomu ni dalo brati debate.
rolleyes-1.gif

Na prvi strani sem namreč že napisala, da je zame nespametno kupovati fiziološko raztopino za spiranje nosa.
V 99,99% vseh primerov - tudi dojenčkov.
Zato sem nekak sklepala, da s tem počnete kaj drugega - za kar pa seveda velja precej visok standard čistoče.

In zdaj spet čudežno odkrivamo, da s tem v bistvu spirate nos.
rolleyes-1.gif

Ja seveda logično - za spiranje nosov je kriterij čistoče precej drugačen kot za infuzije ali kaj podobnega.

Zato so vam tudi čudna navodila - ker se ne skladajo z nosovi.
Hudič je le, da ta navodila niso namenjena tistim, ki bodo to uporabljali za pranje nosov.
Večina tako fiziološko namreč uporablja za vse kaj drugega.

Ker se mi ne da še enkrat razlagat, tole s prve strani te debate:

Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Če rabite fiziološko za spiranje nosa - ni panike, če se vodo prekuha in notri vrže žlico ali dve soli iz solin (špar, manj kot evro je kila, stvar je iz Sečoveljskih solin, brez kemičnih dodatkov joda in podobno). V bistvu je celo bolje, ker je pravo morje v škatli.

Ne preveč komplicirat na stvareh, ki sploh ne opravičujejo tega denarja in obstajajo zelo dobre alternative.

(če je kaj drugega, me pa ignorirajte
smile-1.gif
).

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakaj fiziološka? Poceni, sicer ne vem točno, to žena domov nosi, ampak tam okoli evra ali dveh ...

Baje ni tako poceni (zato sem tudi napisala gornji nasvet). Pred mojim postom je bilo namreč napisano tole:

Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Navadna fiziološka raztopina 20 ml stane 3,5 €.
bonk.gif
Me je skoraj vrglo po teh.

Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Katera? Tiste v ampulah so drage ko žefran, dočim v flaški pa za ta denar dobiš pol litra. Pa eno injekcijo, če je treba v nos filat in smo zmagali.

Cena je sicer res relativna stvar.
wink-1.gif

Da ne bo spet norenja - prekuhana voda je za noske čisto dovolj sterilna (pustimo par vodovodov v SLO, kjer vode skorajda nimajo pitne). Nasvet je bil zato čisto dobronameren. 3 evre je za moje pojme kar veliko za vodo z malo soli za spiranje nosa (in še marsičesa drugega). Je pa udobno, če imaš že vse naštimano in se ti ni treba ukvarjat še s piskri. Za koga drugega pa to ni noben denar.

Ne mislim pa nobenemu pametovat, kaj naj dela.

(Debata bi bila pol manj zasvinjana, če bi ljudje - preden začno pametovat - kaj prebrali. Ampak to je iluzija pričakovat...
rolleyes-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
za mojo hci stane ena piksna mleka 73€ pa jo ima za štiri dni
grims-1.gif

Dobro da časti država, ker nebi imel za kruh

O madona, potem pa mate res smolo. Predvidevam, da je alegrična punčka na kaj kajne? No, upam in resnično držim pesti, da bo čimprej Ok, ker tole je pa res hudo. Potem pa se mi starši ko otroci nočejo zaspati zvečer sekiramo in mislimo kakšne probleme imamo
redface-1.gif

Resnično vse dobro punčki in vam
cheer.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Katera? Tiste v ampulah so drage ko žefran, dočim v flaški pa za ta denar dobiš pol litra. Pa eno injekcijo, če je treba v nos filat in smo zmagali.

Niso ampule. Galenski laboratorij, 20 ml mala flaška. Niso imeli večje stekleničke, lekarna v BTC, pred praznikom, nisem imel izbire. Barabe.
10.gif

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Aja, to pa itak. Že tako imajo marže da glava peče, potem se grejo pa kao dežurno lekarno, so pa cene še x 2. Matr, če bi kdo od lobija prišel tankat ob 10 zvečer, me zanima kako bi pogledal, če bi mu bencin opizdil po 2 evra!

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
no ko smo ravno pri fizioloških... jz mam mojo nekje dobre 3 leta(pollitrska) uporabljala pa sem jo za čiščenje ran po piercingih... ne morm rečt da je bla kkšna razlika med prvim in zadnjim piercingom...vse se je dalo normalno spucat, brez problema, nobene okužbe, nč...
tko da me dejstvo da je po dveh tednih zanič ne gane(niti to ni nikjer na plastenki omenjeno)

Sem pa slišala v piercing studiu da nej za čiščenje ran nebi uporabljal prekuhane vode+soli, ker lahko prehitro narediš premočno raztopino.... (zdej je tukej spet rekla kazala an...)

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
jap, zelo hud alergik je...lahko je 2 stvari + NEOCATE (omenjeno mleko), drugace pa hvala za vzpodbudne besede..

Zame ni hujsega kot da je otrok bolan. Raje bi bil alergicen na vodo, kot da je otrok na kaj alergicen.
rolleyes-1.gif

Koliko je pa stara? Upam da bo prerastla kaksno alergijo
zmaga.gif

Moja je bila alergicna na jajca pa araside, sedaj imamo testiranje kmalu za jajca, arasidi so pa baje za vedno
crazy1.gif

LP

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
stara je dve leti, pa sreca je ta da ze od malega nic ne sme jest, tako da avtomatsko ve, da kar jemo ostali ve, da to ni zanjo...vsa hrana je za velike
evil.gif

samo je ze tolk brihtna, da pogrunta da jo nategujemo, ko vidi ostale otroke ko jedo stvari katere ona ne sme...
smile-1.gif

Po eni strani je se dobro da ne more v vrtec(zaradi alergij), ker bi tam bil problem, ker bi vsi vse jedli, ona pa nebi smela.

Pri njej je ze problem ce gremo nekam na obisk, kjer je hrana na mizi in je ona samo v blizini (brez da bi se jo dotikala), takoj dobi izpuščaje in mora dobit antihistaminike....da o rezimu doma ne govorim...