Aptamil AR

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Danes popoldne sem šel v DM-a po adaptirano mleko, pridem do police, gledam in iščem pravega, nakar šok 400g mleka stane reci in piši 15€
13.gif
.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
predstavljaj si da imaš dvojčke kot jih imam jaz,...
ko sta bla moja dva majhna je bila rešitev KOLINSKA - industrijska prodajalna.

l.p. b

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Mah saj te cene pri nas niso normalne. Cunje za dojencke (otroke majhne) so res drage. Stanejo toliko kot za odrasle. Da cevlejv sploh ne omenjam. Za tamalo cevlji so drazji kot zame.

LP

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.607
347
83
Kras
www.mtl.si
Mah, to je industrija. Takoj ko je otrok zraven je cena x-krat višja. Bemu, če samo pogledaš te vozičke. 400+ EUR za par kosov aluminija in tkanine.
rolleyes-1.gif

In potem, če imaš še ženo, ki mora biti in in v stilu, te pride ušiva torba (nekaj tkanine) 50 EUR in seveda je potem še pripadajoči dežniček isto nekje okrog te cifre. Za popizdit.

Isti šhit je s poroko. Takoj ko omeniš, da iščeš kaj za poroko, hopa takoj gor cifre.
uf-1.gif

Ja, bo treba alternative, sicer lahko dejansko bankrotiraš.

Pa še glede Mullerja: ena zobna pasta prej v SIT-ih 600 SIT, sedaj pa 3,95 EUR. Marš..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Koliko neki stane šele v lekarni.
uf-1.gif

Pa mleko gre tudi gor za 16-20%.
cry12bpy.gif

Bo treba krave začet dojit če bomo hotli kaj prišparat.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Jap, očitno bo tudi otroško mleko treba kupit na zalogo! Matr, letam sem in tja da dobim cegu za cent ceneje, potem pa pogruntam da sem prišparal ravno za otroško večerjo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Navadna fiziološka raztopina 20 ml stane 3,5 €.
bonk.gif
Me je skoraj vrglo po teh.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Katera? Tiste v ampulah so drage ko žefran, dočim v flaški pa za ta denar dobiš pol litra. Pa eno injekcijo, če je treba v nos filat in smo zmagali.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vendar moraš pri fiziološki pazit da ni odprta,...
ma saj bo,... pri treh otrocih tudi pol litra hitro porabiš
grin1.gif

b

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če rabite fiziološko za spiranje nosa - ni panike, če se vodo prekuha in notri vrže žlico ali dve soli iz solin (špar, manj kot evro je kila, stvar je iz Sečoveljskih solin, brez kemičnih dodatkov joda in podobno). V bistvu je celo bolje, ker je pravo morje v škatli.

Ne preveč komplicirat na stvareh, ki sploh ne opravičujejo tega denarja in obstajajo zelo dobre alternative.

(če je kaj drugega, me pa ignorirajte
smile-1.gif
).

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Brez skrbi - imamo dva otroka in v "težkih dneh" gre pol litra v par dneh. Ostali čas pa pa ne rabimo nič.
Sicer pa - tako piše ja, da naj ne bo dolgo odprta. Verjamem za popek izpirat ali rane, drugače pa kako se naj "slana voda" pokvari. Mislim da vsi preveč kompliciramo, ker nam tako "vbijajo" v glavo. Starejša je bila stara 3 leta, pa v bistvu ni bila res bolna več kot 2x. Pa so me skoraj križali, ko sem jo esec staro namesto v trgovino raje v naravo z vožičkom peljal, čeprav je bilo krepko po 0 stopinj. Z drugo tudi dobro kaže - razen zamašenega noska smo prve 4 mesece preživeli bp. Pa je vsak dan zunaj, ne glede na vreme.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tudi pri nas se držimo tega da se slana voda pač (verjetno) ne more pokvariti, vsaj do sedaj mi ni nihče znal povedati kaj se lahko naredi če je fiziološka odprta dlje kot npr. 2 tedna,... bo zgnila?

l.p. b

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zgnila ne bo, okužila se pa bo. Z mikroogranizmi, ki so v zraku, četudi se tebi zdi, da jih ni. Ko stekleničko odpreš, pa ta zrak pride v stik s fiziološko razstopino. In v fiziološki razstopini mikroorganizmi krasno živijo, ker je to za njih napol naravno okolje.

Zato so operacijske dvorane opremljene s posebnimi filtri zraka, zato so sterilne gaze pakirane v posebne, vakumsko zaščitene ovojnice (plastificirane, ne samo papir), itd.

Sicer za nos je vseeno (itak je znano, da je za nos zdravit najbolj idealna morska voda, v njej pa plava mirkoorganizmov + če človek diha, vdihne tudi te mikroorganizme), za šarjenje po odprtih ranah pa ravno ne (funkcija kože je, da preprečuje vdor takih mikroogranizmov).

Me pa čudi, da ti tega nihče ne zna povedat. No glede na to, kakšen šolski sistem imamo, niti ne.
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tudi pri nas se držimo tega da se slana voda pač (verjetno) ne more pokvariti, vsaj do sedaj mi ni nihče znal povedati kaj se lahko naredi če je fiziološka odprta dlje kot npr. 2 tedna,... bo zgnila?

l.p. b

Mah lahko je odprta 2 leti pa je za nos izpirat se vedno dobra
zmaga.gif

Ce jo bo se kaj ostalo seveda in nebo izhlapela.

LP

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Zgnila ne bo, okužila se pa bo. Z mikroogranizmi, ki so v zraku, četudi se tebi zdi, da jih ni. Ko stekleničko odpreš, pa ta zrak pride v stik s fiziološko razstopino. In v fiziološki razstopini mikroorganizmi krasno živijo, ker je to za njih napol naravno okolje.

Zato so operacijske dvorane opremljene s posebnimi filtri zraka, zato so sterilne gaze pakirane v posebne, vakumsko zaščitene ovojnice (plastificirane, ne samo papir), itd.

Sicer za nos je vseeno (itak je znano, da je za nos zdravit najbolj idealna morska voda, v njej pa plava mirkoorganizmov + če človek diha, vdihne tudi te mikroorganizme), za šarjenje po odprtih ranah pa ravno ne (funkcija kože je, da preprečuje vdor takih mikroogranizmov).

Me pa čudi, da ti tega nihče ne zna povedat. No glede na to, kakšen šolski sistem imamo, niti ne.
rolleyes-1.gif

Glede na to, da v bolnisnicah redno preverjajo zrak, in da se nisem slisal da bi bili kakrsnikoli nevarni mikroorganizmi v zraku, glede na to koliko bolezni se "sprehaja" tam po bolnici, nevem ali so doma lahko sploh kaksni nevarni
confused-1.gif

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Lahko ti predlagam en mali "gospodinjski" eksperiment (sicer rahlo predelan iz moje stare, baje totalno zanič srednje šole, še iz časov, ko ni bilo mature, bilo je pa usmerjeno izobraževanje in smo se to učili tudi kasnejši ekonomisti, danes pa teh osnov očitno ne ve niti medicinsko osebje
bonk.gif
) - doma vzemi lonec vode, vodo prekuhaj, da se čim bolj približaš tisti sterilnosti. V vodo daj žlico soli, potem pa vse skupaj pusti na pultu 14 dni. Do tu smo šli mi v SŠ, ti pa nadaljuj: po 14ih dneh s to vodo veselo splahuj oči/nos/usta.... tvoji hčerki, saj baje - tako ti trdiš - notri itak ni kaj posebno nevarnih mikroorganizmov

(pa nos si prej zatisni, ker zna voda že malo smrdeti).

Veliko veselja s poizkusom!
zmaga.gif

PS: V 60ih letih je bila narejena študija v ameriških bolnišnicah, v kateri je bilo ugotovljeno, da celo v zraku v bolnišnici izrazito prevladujejo gram pozitivne bakterije. Ampak avtorji (trije so bili) se v sklepu vseeno vplašajo - koliko vrst gram negativnih bakterij in kakšna koncentracija na kubični meter mora biti, da bi lahko rekli, da ni nobene nevarnosti? Dve ali tri različne vrste? Pet različnih vrst? Deset? (količin, ki so jih navajali, se glih ne spomnim.) Kje je meja, ko rečeš, zdaj je pa vseeno, ali tla pobrišem s krpo ali jezikom?

Kakor koli že - nisem paničar (zato je po mojem mnenju za nos dovolj dobra fiziološka raztopina, ki se jo naredi doma - lekarniška je v takem primeru metanje denarja skozi okno), ne mislim pa brezveze igrati ruske rulete.

Nazadnje urejeno: