Danes popoldne sem šel v DM-a po adaptirano mleko, pridem do police, gledam in iščem pravega, nakar šok 400g mleka stane reci in piši 15€
.
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
tudi pri nas se držimo tega da se slana voda pač (verjetno) ne more pokvariti, vsaj do sedaj mi ni nihče znal povedati kaj se lahko naredi če je fiziološka odprta dlje kot npr. 2 tedna,... bo zgnila?
l.p. b
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Zgnila ne bo, okužila se pa bo. Z mikroogranizmi, ki so v zraku, četudi se tebi zdi, da jih ni. Ko stekleničko odpreš, pa ta zrak pride v stik s fiziološko razstopino. In v fiziološki razstopini mikroorganizmi krasno živijo, ker je to za njih napol naravno okolje.
Zato so operacijske dvorane opremljene s posebnimi filtri zraka, zato so sterilne gaze pakirane v posebne, vakumsko zaščitene ovojnice (plastificirane, ne samo papir), itd.
Sicer za nos je vseeno (itak je znano, da je za nos zdravit najbolj idealna morska voda, v njej pa plava mirkoorganizmov + če človek diha, vdihne tudi te mikroorganizme), za šarjenje po odprtih ranah pa ravno ne (funkcija kože je, da preprečuje vdor takih mikroogranizmov).
Me pa čudi, da ti tega nihče ne zna povedat. No glede na to, kakšen šolski sistem imamo, niti ne.
Kakih dva tedna pa res ...Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
pri enem otroku bi pollitersko fiziološko rabil dva meseca kar pa
b