Apple pay ni potrebno pina vpisat za vsako. Daš na samodejno zaklepanje. Ko daš uro na roko vpišeš pin in dokler jo imaš na roki lahko vse delaš brez pina, tudi apple pay, ko jo enkrat daš dol in nazaj na roko pa ponovi vajo. Lahko pa seveda nastaviš da se vpisuje za vsako.
Imam apple watch 5. Tista nebuloza zgoraj da dela en dan napram aw3 ne drži. To je bilo takoj ob izidu, nato so z updati to popravili. Meni zdrži 2,5-3 dni če jo ponoči dajem dol in ne uporabljam gps in ni povezna z gsm. Normalno mi zdrži okoli 2 dni. Kar se tiče baterije je res, da je mal nadležno to filat, ampak sem se navadil da ko polnim telefon, polnim tudi uro. To je nekje na 1-1,5 dni. Tak da problemov nimam. GPS ko ura ni povezana z gsm uporablja lasten, če je povezana z GSM po defoltu uporablja GPS telefona in tako manj žre baterijo. Tega ne moreš spreminjati. Drugače z lasnim GPS pobere nekje od 7-10 procentov na uro, se pravi zdrži GPS nekje okoli 10 ur. Če imaš pa z GSM povezano pa še več. Če poslušaš muziko iz slušalk in uporabljaš GPS pa okol 13 procentov na uro, se pravi nekje 6 ur. Meni več kot odgovarja kar ima športnih funkcij, ker nisem profi in več ne potrebujem. Glede pametne ure, nima konkurence. Štirikotna oblika mi tudi nekaj ne ugaja ampak sem se navadil. Je pa preglednost boljša kot na okrogli obliki. SE model, ki je nekako ekvivalent seriji 5, samo always on displaja nima za dobrih 300 flik odlična izbira. Daleč pred kakimi samsungi in garmini v tem cenovnem rangu.(no garmini so bolj za šport od AW). Recimo 245 ok, sam plastik fantastik. Za šport OK, ostalo tako tako. Mamo doma še VA4, kolkr tolk, ni pa to to.
Mel prej tist jajc od garmin instinct. AW je mercedes za tisto skrupocalo. No tam sem komaj videl, da tolko športnih funkcij res ne rabim, zato mi te podatki na AW odgovarjajo. Za bolj zahtevne športnike pa obvezno nekaj drugega.