Apple delnice

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Razmišljanje... glede na to, da so prodali že 1mio iPhonov in ker so jih sedaj pocenili za 200$ jih bodo najbrž prodali še dosti več, sploh za božič. Pa spomladi pride še Evropa na vrsto.
V kolikor bodo ti uporabniki z iphonom zadovoljni (vse kaže da bodo), potem se zna Apple-u ZELO povečati prodaja macbookv in imacov...
Mislim, da je sedaj zelo primeren čas za nakup Apple delnic.
grims-1.gif

Kaj menite?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.847
113
na temni strani lune
Kar sem nazadnje gledal, so bile delnice po okoli 125 dolarjev za komad. Potem so se pocenile za okoli 5 %, sama predvidevanja so da naj bi do okoli 2008-09 zarsle na 180$ za komad. Samo to je za moje pojme še vedno nekoliko tvegana odločitev, glede na to da so zelo prodajan izdelek tako hitro pocenili.

Na splošno so delnice računalniških podjetji zelo tvegane, kar se tiče naložb. Moje mnenje.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Počakaj še malo, da vidiš kako se bodo prijeli njihovi novi iPodi ter novi dlančnik. Je pa delnica dnevno zelo volatilna tudi do 10%, če se spuščaš v nakup svetujem live spremljanje ter kanček poguma
smile-1.gif

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
glede na to da prihaja nov os x pri apple in na tezave Viste, se zna kolicina prodaje macov precej dvignit...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.847
113
na temni strani lune
Morda pa bo SP1 pri visti naredil čudež in bo to najbolj super-duper sistem razvit do sedaj za računalnike
grin1.gif

No zdej pa resno, investicija verjetno niti nebi bila tako zgrešena, glede na to da se bo kmalu lansiral iPhone v evropi, pa še leopard osx. Sam pri računalniških podjetjih vedno obstaja riziko neuspeha, ki pa ni zanemarljuvo majhen. Kot npr. prodaja iPhona v USA, ki ne poteka po pričakovanjih. Jaz bi te delnice uvrstil med zmerno do zelo tvegane, čeprav marsikdo morda misli drugače.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Vse je odvisno od nakupne cene delnic.
smile-1.gif

Je pa tako, da se pri Apple-u na veliko špekulira in zato so njihove delnice dokaj volatilne. Se pa po mojem splača v Apple vlagati na dolgi rok, recimo 3 do 5 let. Podjetje je namreč vodilno v inovacijah in posledično dolgoročni uspeh ne bo izostal.
nahrung002.gif

Ogo

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Če trgovalni račun odpiraš pri nas (al klasični al online) te bodo verjetno hitro pogruntali..
Te razne tuje varijante (scottrade...) pri kateri vse porihtaš preko pošte direkt z ameriko je drugač...ampak kam gredo nakazila iz tvojga racuna...to bi i moral še bancni racun v tujini odpret itd.