Samo to deluje samo v domačem omrežju. Odpiralec teme bi verjetno to želel od koderkoli. Po mojem mnenju brez statičnega IP-ja in posebnih nastavitev v routerju ne bo šlo. Preko clouda je precej bolj enostavno.Jaz mam kar rsync za to... za samodejno prozenje (avtomatizacijo) pa kak Tasker nastavis ali podobno.
Samo to deluje samo v domačem omrežju. Odpiralec teme bi verjetno to želel od koderkoli. Po mojem mnenju brez statičnega IP-ja in posebnih nastavitev v routerju ne bo šlo. Preko clouda je precej bolj enostavno.
To pa zahteva postavitev VPN serverja na domačem strežniku, kar tudi zahteva nekaj posebnega znanja.Dela mi od kjerkoli, ko zelim sinhronizirat iz zunanjega omrezja (cellular) se zakuri VPN klient in ko se zveze z domaco vstopno tocko posinhronizira diffe celga telefona (ne sam slike) na domac server. Sam ugotovi ali se povezuje preko domacega Wifi ali od zunaj (VPN) in uredi vse potrebno. Sicer pa poglej.... dela k namazano, zadnjih 7-8 let.
Ko ti sinhronizira iz clouda na domač PC, lahko fotke v cloudu izbrišeš, da ti ne jemljejo placa.
To pa zahteva postavitev VPN serverja na domačem strežniku, kar tudi zahteva nekaj posebnega znanja.