Ker mi po žilah teče del črnogorske krvi in sem v življenju videl tudi nekaj nje ti bom na kratko povedal....
Če začnem od juga primorja proti severu, tam kjer sem jaz bil...
1) Ulcinj - ima meni všečno plažo "Ada Bojana", ki je v osnovi FKK ampak ta plaža je tako dolga, da si najdeš svoj plac daleč stran od Fkk kopalcev, če ti to pač "ni". Na adi bojani so v večini bungalovi in kampi, plaža je mivkasta, voda topla, cca. 50m od obale ti je v višini kolen. Mestnih plaž ti ne priporočam, pa nisem rasist in nimam nič proti komu, samo tam so plaže umazane in veliko "šiptarskih" družin. Familije fotr, sin in od pet do glave zavite mama, hčerka in bakice...
Ulcinj
2) Sutomore - plaža je mešanica mivke in majhnih kamnčkov, samo mesto všečno, ob obali gostilne in trgovince, dosti mladih, pestro večerno dogajanje. Meni všečo mesto.
Sutomore
3) Čanj - Majhen kraj med Sutomorjem in mestom Petrovac. Imaš plažo iz majhnih kamenčkov, dva tri bara na obali, trgovince, je bolj umirjen a simpatičen kraj.
Čanj
4) Sv. Stefan - Kraj pred Budvo. Eden najlepših krajev v črni gori a zelo drag. Elitni truizem. Je pa lep za pogledat, če se čez dan ustaviš...
5) Budva - Kraj katerega ti ne priporočam! Vsi ga poznajo, vsi tja rinejo, nenormalne gužve in zelo nabite cene, na plaži si pa kot tuna v konzervi.
6) Kotor - " Boka Kotorska", lep zanimiv kraj z obzidjem na hribu, lep za pogledat, lepa plaža ampak tudi oni se zadnja leta grejo "elitni turizem" tak...
7) Herceg Novi - Igalo - Kraj kjer sem bil največkrat. Imajo mivkasto plažo na severu, južno pa majhni kamnčki, pestro nočno dogajanje, veliko mladih...
Priporočam ti apartma oziroma hotel 4+ zvezdic, ker manj ocenjeni hoteli so res podn. Čistoča dol je bolj tako tako. Mogoče so se v zadnjih letih malo izboljšali.
Drugače če boš dol dje cajta, ti priporočam ogled Durmitorja, Žabljak, reko Taro (mogoče spust po njej), Lovčen (cca. 500 stopnic do gor), samostan Ostrog (cerkev v skali na sred hriba, pa če boš tam obvezno kosilo v "Konobi Kolibi"), je pa morje v tistem času, tako kot je rekel DAvidoff, popolnoma primerno za kopat.
Veliko je radarjev, na meji pa bodo uturili eko takso (smešno ko pogledaš njihov "eko"), dal ti bodo letno, ki je cca 10€ al 15€ ampak imajo tudi tedenske po cca.2-5€, samo rečt jim morš!