Aparat za kuhanje mlecnega riza?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Pozdravljeni,
a pozna kdo, kateri od teh multipraktikov ali kuhinjskih robotov (ipd) bi bil primeren za kuhanje mlecnega riza?
Recimo, da das noter riz, mleko ipd, potem pa on sam kuha in mesa, da se ne zazge.

Hvala in LP, Matjaz

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.522
1.109
113
Glej, mi te reči kuhamo na zelo nizki temperaturi... Vzame nekaj več časa, ampak lepo na indukcijo, moč 2-3, pustiš lepo vse namočeno in se skuha... Je pa res na vsake tolko treba še pomešat... Če pa dodaš še malce maščobe (masla), se ti skoraj ne more zažgati... :zmaga:

Z aparati nimam izkušenj... A sploh obstajajo?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ok, kolikšno ropotarnico pa imate takole, za magacin, da uporabljate za vsako sorto žgancev namensko napravico? :sprasujemse:

Moja ima dva piskra in če ji nista dovolj - naj kar gre z njima vred.
Za žgance in rajž kuhat pa pač ne rabiš neke vesoljske tehnologije. :zavijazocmi: Razen če si zares v vesolju.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Pozdravljeni,
a pozna kdo, kateri od teh multipraktikov ali kuhinjskih robotov (ipd) bi bil primeren za kuhanje mlecnega riza?
Recimo, da das noter riz, mleko ipd, potem pa on sam kuha in mesa, da se ne zazge.

Hvala in LP, Matjaz

Parna pečica naredi odlične zadeve - mlečni riž, razne kaše,... samo daš notri, nič mešanja :)

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.364
3.428
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Ok, kolikšno ropotarnico pa imate takole, za magacin, da uporabljate za vsako sorto žgancev namensko napravico? :sprasujemse:

Moja ima dva piskra in če ji nista dovolj - naj kar gre z njima vred.
Za žgance in rajž kuhat pa pač ne rabiš neke vesoljske tehnologije. :zavijazocmi: Razen če si zares v vesolju.

Ah, jaz niti ene od kakih 10 kuhinjskih mašin nisem kupil sam...
Žal pa imam rojstni dan, pa novo leto, pa nekateri sorodniki in prijatelji brez idej, pa sem dobival...
OK, sem preizkusil, uporabljal nekaj časa, zdaj pa večina leži v kleti spravljena v škatle... :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: McGiver

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.786
113
mi začnemo s prodajo, kup namenskih piz.darij, ki so se enkrat probale.

jello

Guru
22. sep 2008
10.171
3.878
113
Topshop aparati za sladoled/riž/kostanj/kavo/vraščenenohte/salamo/njoke/kruh/nudle, ki so 15 let rjaveli po plesnivih kleteh in špajzah so res iskana roba. Še na dinosu jih moraš sam v kontejner odložit.

Aja, dober tek.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.786
113
aja, mi nimamo topšop zadev, je prepovedano pri nas. So dražje in kvalitetne zadeve, ki pa za enga ki verjetno vsakdonevno to potrebuje in uporablja povsem okej. Mi pač ne.
Recimo nikol nisem razumel aparata za peko kruha, pa eni vsako dnevno uporabljajo, pri nas nebi našel zatočišča. Pa avtomati za kavo itd. če smo bolj pri down to earth zadevah.

jello

Guru
22. sep 2008
10.171
3.878
113
Topshop ali topshit, nima veze. Rabljen aparat za pripravo hrane, hvala, ampak ne hvala, ne glede na to ali je iz njega jedel sam kralj z zlato ritjo ali navaden klošar.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.569
10.786
113
no, se sicer strinjam, tudi mi nismo kupci take 2nd hand robe,, ampak večina takih aparatov se je dejansko 1x do 2x vkloplo, to se tudi lahko vidi. In eni pač vejretno to kupijo. Najbolj bizarno je da delujoče zadeve vržeš v kanto... ker reciklirat jih nekak ne moreš.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.933
6.560
113
Ne vem če bo od xy to kupila, ampak jaz dam to naprej in od znanega tudi bi vzela. Če lahko jem hrano, ki mi jo je pripravil, potem se lahko vidim tudi uporabljati masino, v kateri jo je pripravil. Nimam pa jaz tega veliko. Nekako sem prerasla te zadeve, ki jih je treba imeti. Edina taka reč je aparate za pripravo wafljev, da se ta mali naučijo sami se kaj drucga narediti kot kosmiče. Kuhajo pač se ne.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Od vseh mašinc je resnično uporaben samo palični, pa multipraktik, ki ga uporabim za rezanje čebule, kadar se spravim golaž kuhat.
Moja pa kdaj v njem naredi kakšno testo če že, sicer pa vse na roke. Je najhitreje, najučinkoviteje, najmanj pospravljanja potem.
Tudi kruh če ga greš zamesit, je lažje pripravljen na deski kot pa v mašini. Kdo jo bo pa pucal?

Mi imamo zelo malo mašinc oz. smo vse zelo hitro likvidirali. Če pogledam samo mikrovalovko - jo imam samo za odtajevat zmrznjeno hrano. Mašina v bistvu zaseda čisto preveč prostora, kolikor sploh dela.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.933
6.560
113
jaz s takim vse naredim:

meni se sploh ne da zajebavati z nekimi roboti. imam enega starega verbanega od mame, gorenje neki. to ima moj za isti namen kot ti. da seseklja čebulo. potem se pa neha...

obvezen je seveda še toaster oziroma električni žar. pač redno v uporabi. pa mikra. brez teh dveh stvari, ko nekateri sicer čisto preživijo in ne pogrešajo, si jaz svoje kuhinje ne predstavljam.

• Všeč mi je
Reactions: rainbow

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
.... Če pogledam samo mikrovalovko - jo imam samo za odtajevat zmrznjeno hrano. Mašina v bistvu zaseda čisto preveč prostora, kolikor sploh dela.
Smo različni, imamo kombinirano mikrovalovko, pečico žar - tako neke pol prostornine kot klasična pečica pod njo, ki večinoma služi shranjevanju "protfanov" in 2X na leto peki. Mikro pa je v uporabi vsak dan najmanj 2x, v njej sedaj vse pečeva,... še najmanj odmrzujeva, ker je nekak lažje, dat večer prej iz zmrzovalnika v hladilnik pa je tip top za pripravo.

PS: da se navežem na drugo temo: tako pečica in mikro sta edina Gorenje aparata v hiši. ;)

jello

Guru
22. sep 2008
10.171
3.878
113
Nič od naštetega nimam v kuhinji. Toast narediš v ponvi, mikrovalovko sem pa v prvih petih letih 2x prižgal, potem se je pa ob prvi priložnosti znebil (podaril znancu ko so mu vlomil v novogradnjo in mu odnesli vse aparate).

I

Izbrisan uporabnik #9334

jaz s takim vse naredim:

meni se sploh ne da zajebavati z nekimi roboti. imam enega starega verbanega od mame, gorenje neki. to ima moj za isti namen kot ti. da seseklja čebulo. potem se pa neha...

obvezen je seveda še toaster oziroma električni žar. pač redno v uporabi. pa mikra. brez teh dveh stvari, ko nekateri sicer čisto preživijo in ne pogrešajo, si jaz svoje kuhinje ne predstavljam.

Ja - to je pa ta mixer od Gorenja, samo da na njemu piše Bosch o_O ! To je Gorenje izumil in plasiral. To imamo še vedno na steni.

V zanimivost : kolektor od motorčka je kar vtisnjen v plastično šajbo kot rotor. :p Ok, saj ne zgori prehitro, toda rešitev je pa čisto "inženirska". :valjamse: